Får oppleve vanvittig mye. (foto:: eintracht, twitter)

Det var stor ståhei da Hauge ble hentet til AC Milan i 2020. Den unge vingen hadde imponert Paulo Maldini og gjengen, med overgangen til Serie A skulle løftes heies frem til superrask suksess i Europa. Etter å ha fulgt Bodø/Glimt helt siden den unge spilleren forlot Aspmyra, er det lov å stille spørsmål om det utviklingsmessig hadde vært bedre for Hauge å bli litt lenger i vårt kalde nord.

AC Milan-eventyret har så langt gitt Hauge spilletid i 24 kamper. Utleie til Eintracht Frankfurt siden sommeren har så langt gitt under ni hundre minutter på kamparenaen. De siste seks Bundesliga kampene etter den kjedelige muskelskade har 22-åringen vært på banen i 17, 5, 14, 12, 18 og 10 minutter. Ikke akkurat de beste arbeidsforholdene for en spiller i startblokka av karrieren?

Les: Max Verstappen viser konkurrentene hva de har i vente

På torsdag kjempet Eintracht Frankfurt seg videre til Europligaens kvartfinale etter en nervepirrende kamp mot Real Betis. Fra et 1-1 utgangspunkt i første kamp der Hauge var sytten minutter på banen, gikk kamp to til ekstraomganger. For Hauge som kom inn i det 64. minutt betød ekstraomganger godt med spilletid. Martin Hinteregger scoret to minutter på overtid i ekstraomgangene, og Jens Petter Hauge kunne sammen med Eintracht gjengen juble for avansement.

Les på Engelske klubber: Har overbevist Shahid Khan om at penger må brukes!

I ligaen under, Confercence League, gjorde Bodø/Glimt det samme etter en heidundranes snuoperasjon mot AZ Alkmaar.

To helt forskjellige verdener som ikke kan sammenlignes som utviklingsarena? Delvis ubegrenset med spilletid i Eliteserien og Conference League mot 20-minutters innhopp i Bundesliga og Europaligaen.

Vi gleder oss til RB Leipzig – Eintracht Frankfurt, søndag 20. mars

Ståle Solbakken mener hvertfall Jens Petter Hauge ikke har det nødvendige for å ta plass på landslaget i denne runden. Da Bodø/Glimt trener Kjetil Knutsen før torsdagens kamp ble spurt om tidligere Glimt-spillere som sliter i europeiske ligaer, kom svaret: -Jeg sier til spillerne hver gang vi diskuterer dette, det handler om timing og riktig klubb.

Knutsen legger også til at feil guiding fra agenten kan lede til valg som kan bli karriereødeleggende for unge spillere. Nå tror vi ikke Jens Petter Hauge er på vei mot et fjellvegg, men når han, Patrick Berg, Erik Botheim og Marius Lode alle har vært innom landslagstroppen til Norge, men er ikke tatt ut denne gang, da er det naturlig å stille spørsmålet.

Etter å ha sett utviklingen til Bodø/Glimt som klubb de siste sesongene, og ikke minst hvordan den gule horden har overlistet Roma, Celtic og AZ Alkmaar, virker det som de største talentene ikke trenger å ha noe hastverk med å søke lykken utenfor Aspmyra.

Vi gleder oss uansett til vårens første landskamper:

Norge – Slovakia, 25. mars

Norge – Armenia, 29. mars