Finner plass. (foto: arsenal)

Få andre klubber utenfor City og Liverpool-sfæren får så mye stormende jubel som Arsenal om dagen. Martin Ødegaard og ungdomsgjengen til Mikel Arteta har plassert seg på en surfebølge som kan gå helt inn til sesongslutt. På lørdag gjorde Steven Gerrard og Villa sitt for å stanse Arsenal-toget.

Men Ødegaard og gjengen hadde ingen planer om å gi fra seg poeng på bortebane. Aston Villa kom fra 1-2 tap mot West Ham forrige helg, gjestene fra et 0-2 tap mot tittelkandidatene Liverpool.

Les: Hadde Jens Petter Hauge hatt størst utbytte av å spille for Bodø/Glimt, mon tro?

Dermed var det to lag som var sugne på revansje. Steven Gerrard og Mikel Arteta har møtt hverandre i taklinger på banen, nå skulle taktikken overliste motparten.

Emile Smith Rowe var inne for en syk Gabriel Martinelli og viste gjentatte ganger at han ikke nøyer seg med benken fremover. Før det var gått 19 minutter av kampen hadde 21-åringen produsert to gode målsjanser. Det var en 20-åring som skulle senke Villa. Tretti minutter inn i kampen sendte en Saka on fire ballen til 0-1 scoring.

I andre omgang kom hjemmelaget mer inn i kampen der Ollie Watkins og Danny Ings begge hadde sine muligheter, The Gunners holdt stand. Martin Ødegaard hadde ikke en av sine beste kamper, men likefullt viktig i det som endte med seier.

Saka kunne forlate Villa Park som matchvinner, Arsenal med tre poeng. Med dette har Londonklubben det som begynner å bli en ok luke ned til Manchester United på 5. plass.

(fra premierleagu.com)

Les: Football-Insider: Leeds overbevist om at de ikke mister en av sine desidert viktigste spiller

Akkurat nå ser det ut som bye-bye, United. Få trodde da Martin Ødegaard endelig kom på plass med fast Arsenal-kontrakt i august at 22-åringen hadde kommet til klubben som i midten av mars ser ut til å vinne kampen om den siste Champions League-kvalikplassen. Foran Manchester United.

Manchester United må vente helt til etter landslagspausen med å kunne sanke poeng igjen, 2 april tar de imot Leicester på Old Trafford, mens Arsenal to dager senere bryner seg mot Patrick Vieira og Crystal Palace på Selhurst Park.