Vet å sette pris på godt fotballhåndtverk, uavhengig av tabellplassering.. (city, twitter)

Pep Guardiola har ingen glede av å se andre managere slite og få sparken. En av verdens beste managere vet han kan være nestemann ut hvis resultatene uteblir. Noe av hemmeligheten hos Manchester City de siste sesongene er at Guardiola har bygd opp en ledergruppe som gjør troppen mindre avhengig av manageren.

Det høre idyllisk ut, men når Guardiola trekker frem kapteinene for å forklare noe av det viktigste som ligger bak suksessen, handler det om fakta.

Les: Harry Maguire beholder kapteinsbindet – noe annet ville vært helt tullerusk

-Harmonien på dette laget er nå eksepsjonell, og det er takket være kapteinene, sier Guardiola ifølge Bold.

Kapteinene er Fernandinho, Ruben Dias og Kevin de Bruyne, som sammen utgjør den formelle ledergruppen sammen med Guardiola.

-Vi kjenner hverandre godt. Harmonien min med dem og respekt for dem er sterk etter seks sesonger. Vi kjenner hverandre inn og ut, og vi aksepterer de gode og dårlige sidene (ved hverandre), sier Guardiola.

Love and harmony. (foto: city, twitter)

Les på Engelske klubber: Tottenham takket høflig nei til 35 milliarder kroner

Før han legger til at harmoni er viktig for å kunne stå med 18 seire på de siste 20 kampene.

I den røde delen av Manchester hersker alt annet enn harmoni. Managerne får aldri tid til å bygge opp kommunikasjonen med sine kapteiner, den siste uken har United-supportere og «eksperter» skreket på at Harry Magurie skal strippes for kapteinsbindet.

Les: Pirlo på vei til Emil Bohinen

Fikser ikke Manchester United å gi manageren tålmodighet, vil harmonien komme og gå i takt med ukas kampresultat. Det blir det ingen vinner av. Spør Guardiola.