Norske myndigheter kommer med glad nyheter for fotballen og spesielt til breddefotballen.

– Vi er nå i en annen situasjon enn da vi stengte ned i mars. Kommunene har rustet opp beredskapen, og vi har mer kunnskap om coronapandemien. Det gjør at vi kan målrette tiltakene bedre slik at belastningen for den enkelte og for samfunnet blir minst mulig. Vi kan derfor åpne opp for enkelte lettelser nasjonalt, sier statsminister Erna Solberg.

Samtidig vil regjeringen åpner for større arrangementer utendørs. Dette skjer ved at inntil 600 personer kan delta på arrangementer, så lenge de er delt opp i grupper på 200 personer.

Spesielt er det gledelig nyheter for fotball-fansen. som til nå har kun vært 200 innen for stadionportene omgangen. Nå kan klubbene i Eliteserien, Obos, PostNord-ligaen, samt Toppserien og 1. divisjon for damer øke tilskuer kapasiteten til 600.

Fra og med 12. oktober åpnes det for normal trening i deler av breddeidretten for voksne over 20 år. Unntaket er steder og kommuner som har økt smittefare, her vil det bli tatt en vurdering av kommunene i samråd med helsemyndighetene, heter de i en uttalelse fra Statsminister Erna Solberg.

Gjør et unntak for idrettsutøvere

Regjeringen åpner også for at utenlandske idrettsutøvere får innreise tillatelse til Norge for å delta i verdenscupen på ski og internasjonale håndballkamper.

– Vi tar sikte på å gjøre unntak for EM i håndball i desember. Det norske håndballforbundet har jobbet lenge med myndighetene. De har laget et regime slik at utøverne er på en arena og spiller og er på ett eller to hotell som vil være lukket for allmennheten, sier regjeringen.