Digger spillere med uutnyttet potensiale, (foto: liverpool, twitter)

Onsdag nøytraliserte Liverpool Champions League-motstander Villareal med 2-0 seier. Etter kampen var tidligere Liverpool-stjerne Michael Owen ikke i tvil: Dette var det beste Liverpool-laget han noensinne hadde sett. United-legenden Rio Ferdinand gikk lenger, dette kunne bli historiens beste lag på balløya. Bare synd Klopp har bestemt seg for å ta fri etter sommeren 2024.

Trodde vi. Manageren som har løftet Liverpool til et historisk toppnivå – og forbi – har tydeligvis latt seg rive med i hva han, klubben og troppen har fått til denne sesongen og hvordan forholdene fungerer på Merseyside. Inngangen til mai står Liverpool fortsatt som kandidat til en historisk The Quadruple (ligacup, FA-cup, Premier League og Champions League).

Les: United-legende plasserer Liverpool over alt han selv har vært med på i et tiår på Old Trafford

Goal kan bekrefte gjennom sine kilder at Liverpool klargjør prosessen for forhandlinger med Klopp om ny kontrakt på Anfield. Fra å gå fra utsagn som: «Jeg trenger ferie etter 2024», har ifølge Goal Klopp nå gitt signaler om at han er åpen for å forhandle om en to-års forlengelse til 2026.

Presidenten hos Fenway Sports Group var ifølge Goal sammen med Klopps agent Marc Kosicke, der det er forventet at forhandlingene setter i gang i løpet av de neste dagene. Klopp har tidligere vært bastant på at han har gjort sitt til 2024, ifølge Goal er Liverpool nå overbevist om at de kan overtale ham til å forlenge.

Med Jürgen Klopp forpliktet til å fortsette prosjektet uten stans helt til 2026, gir dette manageren og Liverpool muligheten til å fortsette å jobbe målrettet og langsiktig som få andre Premier League-klubber. Manchester City har siden ankomsten til Guardiola i 2016 lykkes med det samme, men Chelsea, Manchester United, Tottenham, Arsenal har alle vinglet seg gjennom sesonger med alt annet enn stabilitet.

Manchester City har vist det, Liverpool har også vist det. Kontinuitet er forutsetningen for langsiktig suksess. Usikkerheten om Liverpool vil gå på en smell i en post-Klopp periode (som United med Ferguson) skyves fremover. Med Jürgen Klopp på Anfield frem til 2026 kan Liverpool-supporterne se frem til epoke som gir alle forutsetninger for suksess.

OPPDATERT:

Les: Bild: Robert Lewandowski sin agent i møte med Bayern München i kveld