Ustoppelige! (foto: liverpool, twitter)

På mandag nektet Crystal Palace å bistå Manchester City i tittelracet. Det som etter årsskiftet så ut til å bli Guardiolas cruising mot Premier League-trofeet, er nå over i en helt annen fase. Jürgen Klopp har definitivt sluttet å prate om at sesongen er kjørt for Liverpool.

Det var mot slutten av februar at skiftet kom. Tidligere i måneden hadde Liverpool-manageren gått ut med at City hadde ligatitlen i boks, nå handlet det for Liverpool om å gjøre så godt de kunne resten av sesongen. Etter 6-0 overkjøringen av Leeds på Anfield kom det en helt annen tone fra Klopp.

-Hvis vi vinner mer eller mindre alle våre kamper har vi en sjanse, fortalte Liverpool-manageren til BBC etter scoringene av Mohamed Salah (2), Sadio Mané (2), Joel Matip og Virgil van Dijk.

Så fulgte tre poeng mot West Ham og Brighton. Da Manchester City snublet mot Arsenal-legenden Patrick Vieira og Crystal Palace på mandag med 0-0 og poengdeling, lå alle mulighetene åpne for Liverpool mot Arsenal til å knappe inn på forspranget.

Mikel Arteta har med fem seire på rad ledet Martin Ødegaard og gjengen forbi Tottenham, West Ham og Manchester United på tabellen. Mot Liverpool sa det stopp.

Liverpool-spillerne gikk inn i onsdagens Premier League-kamp stinne av selvtillit og uten poengtap siden 2-2 kampen mot Chelsea, 2. januar på Stamford Bridge.

Arsenal var med i lange perioder av kampen, men i løpet av en periode på syv minutter i andre omgang punkterte Liverpools effektivitet kampen. Scoringer av Diogo Jota og Roberto Firmino til 0-2 seier og tre vidunderlige poeng for Liverpool-supporterne.

Nå puster Liverpool-spillerne Kevin de Bruyne og gjengen skikkelig i nakken, ett poeng bak på tabellen.

Lørdag 2. april skal de to rivalene i kamper som kan avgjøre hvem som kan busse Premier League-trofeet gjennom byen sin:

Liverpool – Watford

Burnley – Manchester City

Med seier over Inter Milan er Liverpool videre til Champions League kvartfinalen, søndag 20. mars venter kvartfinale mot Nottingham Forest i FA Cupen, seieren mot Arsenal har bragt de røde i posisjon til å kunne vinne Premier League (møter Manchester City, 10. april).

On Fire! (foto: liverpool, twitter)

Liverpool-supporterne kan nå gå mot en sesong som overgår både 2018/19 og 2019/20! Her og nå virker Liverpool ustoppelige.