Tenk unge og sultne. (foto: united, twitter)

Som vi ser opp til våre fotballstjerner. Unge menn (og nå også kvinner) løftes opp i en posisjon som de store heltene – eller syndebukkene. Vi elsker å hylle våre fotballstjerner. Når klubben vi følger gjør det elendig, er det gjerne de som blir syndebukkene. Wayne Rooney har blitt hyllet som en av de aller største i engelsk fotball, og har fått kjenne på begge sidene av følelsesregisteret til managere, medspillere, supportere, media og «eksperter».

Det er først i de siste årene de vonde historiene fortelles. Sakte men sikkert får vi et innblikk i en innbringende, men nådeløs bransje. Wayne Rooney har fått det såpass på avstand at han kan prate om det.

Les: Fra Fredrikstad til Lorient og tilbake til Norge på rekordtid

Netflix har lansert sin Neymar-serie, på fredag var det Amazon Prime sin tur til å gjøre oss mer kjent med Wayne Rooney.

-Jeg ville faktisk bare stenge meg inne og drikke for å prøve å lukke alt ute. Jeg låste meg inn, for det fikk meg til å glemme problemene jeg hadde. Når jeg fikk fri et par dager, ville jeg ikke være i nærheten av noen. Jeg ville bare være i huset mitt i to dager i strekk, der jeg satt bare og drakk, forteller Rooney i et intervju med Mail on Sunday.

-På tredje dagen da jeg var tilbake i trening, ble jeg nødt til å få styr på meg selv og ta øyedråper og så komme gjennom den ukas trening. Jeg var på et skitt sted, forteller Rooney.

Dette var selvfølgelig en begrenset periode av karrieren hans, men likevel en helt annen side enn den vi sofaeksperter ser gjennom skjermene.

Les: Rister fortsatt på hodet selv om Chelsea øker til 2,4 millioner i uka

Nå leder Rooney Derby som manager, i det som for den stolte klubben er sesongen med the perfekt storm. Da er det greit å ha vært gjennom noen skikkelig tunge perioder i karrieren. Derbys 23. plass i Championship, etter å ha blitt tappet for poeng i straff for økonomisk rot, oppleves trolig ikke så ekstremt ille for Rooney. Han har vært i en mørkere kjeller enn dette.