Kilde: Unsplash

Et legendarisk mesterskap sparkes i gang

Det sparkes i gang i Qatar om noen få uker noe som blir svært spennende, litt over fire år siden forrige mesterskap fant sted i Russland. Den gang var det Frankrike som stakk av med seieren etter en thriller av en kamp mot Kroatia. Kampen endte til slutt 4-2 og viste med all tydelighet hvorfor mange på forhånd anså Frankrike for å være favoritter i dette mesterskapet.

Fire år senere er mesterskapet mer åpent enn på lenge, noe som bidrar til et spennende utgangspunkt for alle som bryr seg om fotball. Når ballen sparkes i gang den 20. november, så vil 36 lag fra hele verden delta i verdensmesterskapet for menn.

Tildelingen av Qatar som vert for dette sluttspillet har ikke vært ukontroversielt, det har vært nok av stemmer som har ment at tildelingen var uriktig eller basert på feilaktige opplysninger. Andre stemmer har protestert mot det de mener er Qatar sitt tøffe regime mot gjestearbeidere eller andre minoriteter. Uansett, politisk ståsted så er det likevel liten tvil om at store turneringer som VM spiller en viktig rolle for å bringe folk sammen. Enten det er snakk om mesterskap i fotball eller de olympiske leker hvor idrettsutøvere fra hele verden kommer sammen, så er det noe med idretten som trumfer alle politiske og ideologiske motsetninger.

Når turneringen starter i Qatar, så markerer denne utgaven fortsettelsen av en lang tradisjon med sluttspill som kun finner sted hvert fjerde år. Verdensmesterskapet i fotball er spesielt gjevt ettersom det tiltrekker seg alle verdens beste spillere i en og samme turnering. Mesterskapet er også med på å forme markedet for fotball i kjølvannet av en turnering. Dette skjer ved at turneringen ofte introduserer verden for neste generasjon talenter. Enten det er snakk om gamle helter som Brasils Ronaldo, eller franske Antoine Griezmann, så er dette begge spillere som for alvor ble internasjonale stjerner gjennom sine prestasjoner i et verdensmesterskap.

Uansett hvilke stjerner du ønsker å følge med på i VM-sluttspillet, så finnes det et stort antall med bonusmuligheter for deg med peiling på fotball. Dette er bonuser som dekker en rekke områder og passer like godt til ferske tippere som mer erfarne. Plasser penger på sluttresultat, antall cornere, kort og mye annet avhengig av dine preferanser og ønsker. 

Historiske helter

I et historisk perspektiv er det særlig to spillere som har vært toneangivende for sporten sin utvikling og popularitet. Den brasilianske superstjernen Pele var med på å vinne VM med Brasil helt tilbake i 1958, og ble med det selve symbolet på en ny generasjon med spillere. Til tross for sin unge alder på 17 år ble Pele sett på som et supertalent, og som senere fikk enorm påvirkning på sporten gjennom sitt klubbkarriere og spill på det brasilianske landslaget.

En annen kjent legende som for alvor også ble kjent fra verdensmesterskap, var den argentinske spissen Diego Maradona. Maradona som var avgjørende for det argentinske landslaget på 1980-tallet og begynnelsen av 1990-tallet ble ikonisk for sine enkeltprestasjoner. Selv i dag levnes det liten tvil over hvor viktig Maradona var for sporten og rekrutteringen til toppfotball.

Selv om det er mange år siden gamle helter som Maradona og Pele la fotballskoene på hylla, så er det likevel flust av spennende spillere og lag for deg som vil tippe på sportsresultater. Markedet for odds har på mange måter aldri vært mer interessant, ettersom det finnes et godt utvalg av nettsteder og gunstige bonuser tilgjengelig. Dette betyr at det er gode muligheter for å kunne konkurranser som passer dine preferanser og fotballkunnskaper, enten du er frispark-ekspert eller vil vedde på antall røde kort.

Sammendrag

Som vi har sett ovenfor, så har VM en unik posisjon for alle som elsker fotball og idrett. Ingen mesterskap er helt like og det ligger an til å bli et spennende sluttspill med et stort antall lag som kan hevde seg i toppen. Dette gjør VM i Qatar til et must for deg som liker å få med deg fotball på tv eller som har interesse for tipping på resultater.