Alltid plass til en skandinav til. (foto: brentford, twitter)

Thomas Frank digger sin skandinaviske koloni i Premier League. Brentford-manageren vet at det ofte ligger en profesjonalitet og arbeidsdisiplin i ryggmargen hos spillere fra Danmark, Norge, Island, Finland og Sverige. Tidligere i juli kom melding fra Frankrike at Brentford har siktet seg inn på neste «lyslugg».

Kasper Dolberg har sakte men sikkert spilt seg i retning stjernehimmelen. 24-åringen har solide 35 kamper for ett av Europas beste landslag (10 scoringer). I EM-sluttsluttspillet forrige sommer kom Dolberg inn for Poulsen mot Wales i 16.-delsfinalen og hamret inn to mål i 4-0 seieren. Den tredje scoringen fra Dolberg kom i kvartfinalen mot Tsjekkia.

LES: Mario Balotelli mot en totalt overraskende overgang til La Liga

Hos Nice har det blitt godkjente 24 scoringer på 85 kamper, men har også måttet tåle kritikk for manglende leveranser som spiss. Dolberg ble hentet fra Ajax i 2019 etter 119 kamper med 45 scoringer og 16 assists, nå ser det ut til å bli endringer hos Nice. Ligue 1-klubben endte på en sur 5. plass forrige sesong á poeng med Rennes på 4. og Champions League-billett, nå er det tidligere Dortmund-manager Lucien Favre som skal lede klubben det neste steget.

Get French Football meldte tidligere i måneden at Brentford skal ha lagt inn en forespørsel på å kjøpe Dolberg, ifølge Foot Mercato er timingen perfekt. Det franske mediet hevder nemlig at Favre har pekt på tre spillere han ønsker å kvitte seg med: Morgan Schneiderlin, Mario Lemina – og Kasper Dolberg.

LES: West Ham kliner til og byr over verdens rikeste klubb

Nice er i full aktivitet på treningsleir, men Dolberg holder seg hjemme med skulderskaden han pådro seg på forrige landslagssamling. Passer bra for å kjøre noen forhandlinger med Brentford. Vi digger Dolberg på sitt beste, vi tror Thomas Frank er manageren til å få det ut oftere.

LES: Signerer Kalidou Koulibaly, dropper Nathan Aké

Frank ønsker Dolberg til Brentfords lagmaskinen, Nice-manageren ønsker å kvitte seg med dansken. Høres ut som starten på en overgang.