Højlund fortsatt i Atalanta-drakt. (foto: atalanta, twitter)

Darwin Nunez var maks uheldig med timingen for overgangen til verdens tøffeste liga. Samtidig inn døra med den uruguayanske gigantinvesteringen for Liverpool, kom en lyslugget nordmann. Før første spark på ballen var det bygd opp forventninger om umiddelbar suksess for de to unggutta, hvis ikke lå «flopp-stemplet» klar til bruk.

Nunez begynte okay med scoring i Community Shield-kampen mot City, der engelsk presse så STORE svakhetstegn hos Haaland da han knapt var nær ballen i 3-1 tapet. Så startet Premier League-sesongen og Nunez ble etterlatt ved startstreken, mens Haaland dro av sted i et voldsomt scoringstempo som holdt helt inn til sesongslutt.

LES: Har lagt inn et aller siste bud på Højlund

Jürgen Klopp rakk å bli mektig lei av å forsvare Nunez for at han ikke leverte som Haaland i debutsesongen.

I januar var det en annen ung scoringsmaskin som skulle få sin debut i verdens tøffeste liga. Mykhailo Mudryk var gjenstand for Arsenals og Chelseas bitre kamp om signaturen. Da valget falt på Chelsea, forventet «alle» at spilleren med 44 kamper i Shakhtar-drakta skulle inn og score Chelsea til sportslig suksess. Forventningene viste seg å være helt urealistiske. Da sesongen var ferdig, sto 22-åringen uten scoring etter 17 kamper på banen.

I sommer er det en danske som forventes å levere scoringer fra første spark. 20-åringen Rasmus Højlund, med bare 34 kamper bak seg i en av de fem største ligaene og 6 landskamper, signerer snart med Manchester United.

Venter en rolig innkjøring på Højlund?

Erik ten Hag var selv med på å bygge opp forventningene etter 2-0 tapet mot Real Madrid på onsdag.

-Vi prater aldri om spillere som er på kontrakt med andre klubber, men vi har våre kandidater. Vi jobber hardt med å hente inn den rette mann (spiss) for klubben, sier Ten Hag ifølge Sky Sports.

LES OGSÅ: Lautaro: «Lukaku skuffer meg»

«Rett mann» for klubben, som denne sesongen jager titler i samtlige konkurranser, betyr scoringer i bøtter og spann. Når Rasmus Højlund entrer Premier League-scenen, er det eneste sikre at han møter samme forventninger som en Nunez, Haaland og Mudryk.

Dette har blitt den nye normalen i Premier League.