Hvis noen skulle være i tvil om hvem som er hovedsponsor hos Barca. (foto: barcelona, twtter)

Engelsk presse har det med å bruke store ord, men når det gjelder David de Gea, Manchester United sin keeper i over et tiår stemmer det. De Gea som har rukket å bli 32 år gammel kom til Old Trafford fra Atletico Madrid for 19 millioner pund i 2011.

Siden da har han spilt 507 kamper for de røde djevlene, og vunnet Premier League, Europa League, FA Cup og EFL Cup. den spanske keeperen, som er verdens best betalte er uten kontrakt denne sommeren. – Dog har Manchester United en mulighet for forlengelse, men det kommer de ikke til å gjøre uten et betydelig lønnskutt.

Les: Eksklusivt! Erik ten Hag er to tap unna å få sparken

Calciomercato melder at Barcelona som er svært usikker på hvor lenge deres nåværende nr. 1, Marc-Andre ter Stegen blir, til tross for avtale frem til 2025. – Som de fleste husker var det nære på han forlot Camp Nou i sommer.

Det er ikke første gang De Gea har blitt koblet til en retur til spansk fotball.

I 2015 var han på nippet til å slutte seg til Real Madrid før flyttingen dramatisk kollapset etter at Real ikke klarte å registrere overføringen før fristen kl. 22.00 – angivelig på grunn av et problem med Uniteds faksmaskin.


De Gea ble nylig utelatt fra Spanias tropp til det pågående verdensmesterskapet i Qatar, Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga er (mer naturlig) også hjemme.

Landslagssjef Luis Enrique valgte i stedet å kalle opp Athletic Bilbaos Unai Simon, Brightons Robert Sanchez og Brentford-keeper David Raya. (Det er Unai Simon som stor for Spania i åpningskampen mot Costa Rica, en kamp de mest sansynlig vinner. I skrivende stund leder de 4 – 0)

LES: Manchester United har tapt kampen om Bellingham

United-manager Erik ten Hag ga sin støtte til De Gea etter hans utelatelse fra troppen, og beskrev spanjolen som en «storslått» keeper.

«Alle har sin egen mening og sin egen filosofi,» sa Ten Hag. «For meg er det første fra en keeper at du må beskytte målet, så pass på at du ikke slipper inn mål, og i det faktum er han fantastisk.

«Og på føttene, for meg, har han evnene også. Denne sesongen går han videre fra kamp til kamp i den delen. Det har ikke bare å gjøre med keeper, men det har å gjøre med en foran: hvordan gir du keeperen muligheter til å ta inn pasninger.

«Fordi når de ikke gir frihet eller de er i feil posisjoner, har han ikke mulighetene til å gå rundt.

«Men jeg er overbevist om at han kan gjøre det, og jeg tror kampene så langt beviser det. Jeg tror han vil forbedre seg fra kamp til kamp i den delen.»