Selvfølgelig ønsker jeg jobb i Madrid og på balløya (foto: psg, twitter)

Da Mauricio Pochettino entret scenen i Premier League i 2013, var det som andre argentinske trener etter legenden Osvaldo Ardiles. Kontrakt ble signert med Southampton, men etter seier mot Manchester City, Liverpool og Chelsea, skjønte man at den tidligere Espanyol-treneren var blinket ut for større oppgaver. Snart ti år senere har Pochettino siktet seg inn mot en av de aller største trenerjobbene på markedet.

I sin første fulle sesongen som Southampton-manager ledet Pochettino klubben til en åttendeplass i ligaen, den beste posisjonen siden 2002/03, med klubbens høyeste poengscore siden etableringen av Premier League i 1992. Tottenham skjønte at dette var treneren de trengte, femårskontrakt ble signert med argentineren som trengte tolk på pressekonferansene for å «uttrykke seg riktig». Unibet: Velkomsttilbud med 20.00 i odds for England

Så startet Spurs-ferden med Pochettino, som gikk til fast Champions League-billett flere sesonger på rad og Champions League-finale mot Liverpool i 2019. Etter en svak sesongstart noen måneder etter CL-finalen, fikk leder Daniel Levy og Tottenham-styret panikk og sparket suksesstreneren ut av klubben. Unibet: Velkomsttilbud med 20.00 i odds for Harry Kane

I løpet av Premier League-perioden har Pochettino opparbeidet seg stor cred hos engelske spillere, det engelske språket er det nå heller ingen problemer med. Etter PSG-exiten i sommer, har argentineren vært sterkt linket til et comeback i Premier League, men vi har sett Manchester United, Chelsea og Aston Villa med managerskifte uten at dette har sendt Pochettino tilbake til balløya. Nå skjønner vi hvorfor.

For når hele England gjør seg klare til VM i Qatar, følger Pochettino ekstra godt med på utviklingen. Etter en horribel Nations League-runde som endte med nedrykk fra gruppe A og fordelen med beste seeding, er landslagstrener Gareth Southgate satt under et vanvittig press. Vanvittig, fordi dette dreier seg om trenerjobben hele England og «halve verden» følger med på. Southgate viste i EM at han nesten var landslagstreneren som sørget for at football’s finally coming home, men nesten holder ikke når du leder De Tre Løvene.

Southgate har kontrakt frem til sommeren 2024, men ifølge The Athletic henger dette i en tynn tråd hvis han fortsetter nedturen fra Nations League og leder England til middelmådige resultater i VM. Mauricio Pochettino står da klar.

-Mitt forhold til England er virkelig godt og spesielt, så selvfølgelig kunne jeg tenke meg denne jobben. I Tottenham hadde vi et meget tett samarbeid med akademiene hvor vi løpende hadde fokus på å utvikle unge spillere til landslaget, begynner Pochettino til The Athletic.

-Jeg føler meg meget komfortabel og fornøyd i England. Man vet aldri hva som skjer, jeg er åpen for alt, kommer det fra argentineren.

Som garantert ikke kommer til å svare på tilbud fra klubber før Gareth Southgate har vist sitt i VM.