Harvey Elliott

Fulham forventes å kreve 10 millioner pund fra Liverpool for den unge vingen Harvey Elliott når de to klubbene møtes til en domstol denne uken. – Liverpool signerte 17-åringen sommeren 2019 før han hadde signert en profesjonell kontrakt med Fulham, men Cottagers har krav på kompensasjon etter å ha vært ansvarlig for utviklingen hans. Spørsmålet er hvor mye.

Liverpool tilbød seg å betale nærmere £ 750.000 for å signere den da 16-åringen, men vil Fulham nærmere £ 10 millioner for en spiller som er: deres yngste spiller noensinne, Liverpools yngste starter noensinne og den yngste spilleren noensinne i Premier League-historien.

Les: David Alaba «tar en Alexis Sanchez»

Elliott skinner for tiden i Championship med Blackburn Rovers, han har fire mål og åtte assists i 22 kamper, de fleste regner med at han vil være en stor del av Liverpool når han kommer tilbake til Anfield. Faktisk er det slik at selv med 10 millioner pund vil det være langt under det en med Elliot sitt potensial vil kunne selges for.

Til sammenligning solgte Liverpool nylig Rhian Brewster til Sheffield United for 20 millioner pund, til tross for at spissen ikke hadde gjort en eneste kamp i Premier League på det tidspunktet.

Les på F7: Bilgiganter i kamp om å produsere bil for Apple

Om Fulham faktisk får 10 millioner pund er veldig usikker, med tanke på rekordbeløpet som er fastsatt av en domstol, er 6,5 millioner pund Liverpool ble pålagt å betale Burnley for Danny Ings, ser det ikke bra ut.

Liverpool vil definitivt håpe å unngå å betale den typen penger. – Det er en stor sak for både Liverpool og Fulham, men også for akademier som helhet. Det er en oppfatning at mindre lag ofte kommer til kort i slike situasjonene og får mye mindre enn de egentlig er verdt.

Fulham har investert en betydelig sum penger i akademiet for å oppnå kategori 1-status i 2012, men det er frykt for at innsatsen kan undergraves hvis en spiller som Elliott småpenger.

Les på Svensk Fotball: Hadde mange alternativer, synes Häcken var det mest spennende