Donny van de Beek

Selv om det bare er en kamp, er det nok et eksempel på en spiller som var knallgod før han tok turen til Old Trafford og så ble knallgod igjen etterpå. – Vi kan blant annet nevne Romelu Lukaku og Ángel Di María.

Nederlandske Donny van de Beek var sentral for Everton på utlån fra Manchester United da Merseyside-klubben hentet tre svært viktige poeng. – Den 24 år gamle midtbanespilleren kom til Manchester United fra Ajax i sommeren 2020 og har fått særdeles lite spilletid både under tidligere manager Ole Gunnar Solskjær og nåværende manager Ralf Rangnick. Av den grunn ble utlån arrangert i vintervinduet.

Les: Pepe selvfølgelig sentral da dommeren viftet med det røde kortet i alle himmelretninger

Everton-manager Frank Lampard var svært stolt av laget sitt, som slo Leeds 3-0 i kveld. Lampard var spesielt imponert over Donny van de Beek, som var «helt fantastisk».

Frank Lampard fikk sin første Premier League-seier som Everton manager.

Dette var manageren fornøyd med etterpå, han var tydelig lettet over at Everton nå hadde fått tre poeng på kontoen. Lampard var generelt stolt noe han fortalte til BBC Match of The Day.

  • Det var fint. En fantastisk ettermiddag. Det vi gjorde i dag var noe helt spesielt med tanke på ytelse. Det viste en holdning, aggresjon og hardt arbeid. Jeg er lettet over de tre poengene og tabellen ser litt bedre ut denne uken, men jeg er bare så stolt over prestasjonen. Jeg har ikke sett en slik opptreden i første omgang på lenge. Det har gjort meg virkelig glad. Det må vi bygge videre på.

Les: McLaren presenterer sin MCL36 til 2022-sesongen i Formel 1

Lampard hyllet også Donny van de Beek, som spilte hele kampen i lørdagens 3-0-seier over Leeds.

Jeg syntes Donny van de Beek var stor. Å spille sånn hjemme med sin ro, arbeidshastighet og intelligens var flott. Share Alli var også aktiv da han kom inn. Det trengs mer fra dem begge. De er gode tillegg og jeg tror de vil bli bedre.

Etter seieren over Leeds har Everton nå fem poeng ned til Norwich under nedrykksstreken.

Manchester United på sin side hadde en dårligere lørdag, de tok i mot Southampton på Old Trafford, en kamp som endte med poengdeling. 1 – 1 med mål av Jadon Sancho og Che Adams.

Everton – Leeds 3-0
Premier League
10′ 1-0 Seamus Coleman
23′ 2-0 Michael Keane
78′ 3-0 Anthony Gordon