Hjem FotballEliteserien Fra polske Ekstraklasa til Eliteserien
Fra polske Ekstraklasa til Eliteserien

Fra polske Ekstraklasa til Eliteserien

august 11, 2017

FK Haugesund har gjort en god forsterkning ved å signere den 25 år gamle defensive midtbanespilleren Aleksandar Kovačević. Siste klubb var Lechia Gdansk som spiller i øverste divisjon (Ekstraklasa) i Polen. Avtalen med Haugesund strekker seg over 3 og et halvt år.

Det har blitt flere U21 landskamper for Serbia og mesteparten av sin  forholdsvis korte karriere har Aleksandar Kovačevićspilt for Beogradklubben Røde Stjerne.  Andre klubber inkluderer FK Sopot og FK Spartak Subotica i hjemlandet, samt Slask Wroclaw i Polen.

Den polske serien holder et meget høyt nivå og regnes som knalltøff; trening, nivå og spillestil sammenlignes med Bundesliga, det er god erfaring å ta med seg til Haugesund som kjemper høyt oppe i Eliteserien.

FKH-trener Eirik Horneland er meget tilfreds med å få Kovačević til Haugesund.

«Kovačević er en spiller vi har fulgt over flere år og vi forsøkte å hente han til klubben allerede i vinter. Nå som han er på plass får vi en energisk og hardtarbeidende toveisspiller som vi tror vil passe godt inn i vår måte å spille fotball på», sier Horneland til egen side.

Kovačević blir spilleklar for FK Haugesund straks arbeidstillatelse er innvilget, det skal godt gjøres å rekke Stabæk kampen på søndag.

(c) Bilde: FKH

Les også: