(C) Bilde: Strømsgodset: Nicholas Mickelson står ved siden av Jostein Flo

Onsdag var hedmarkingen på plass i Drammen for å gjennomføre den medisinske sjekken og sluttføre overgangen. Alle parter er enige om at det er hensiktsmessig for Nico å bli værende på Briskeby ut denne sesongen.

Sportssjef Jostein Flo forteller om en god og konstruktiv dialog med HamKam.

Les: Ligue 1 kaller på Arsenal-spiller

– Vi er veldig fornøyd med å ha sikret oss et av landets best talentfulle sidebacker i sitt alderskull. Dette er en spiller som vi har fulgt lenge og som passer vår profil og vår spillestil godt. Vi ser frem til å videreutvikle Nico her hos oss, sier Jostein.

Nico har spilt 45 A-kamper for HamKam. Forrige sesong ble sidebacken nominert til Årets talent i PostNord-ligaen – en kåring som for øvrig lagkamerat Markus Solbakken vant.Nico er også fast innslag på det meget spennende G19-landslaget, som i sommer imponerte stort i EM og med det kvalifiserte seg for VM neste år.

Kvikk og løpssterk back
Bjørn Petter Ingebretsen er veldig tilfreds med at Strømsgodset nå har landet nok en talentfull unggutt. Tirsdag ble Johan Hove (17) fra Sogndal klar og fra neste sesong er Odd-keeper Viljar Myhra (21) på plass.

– Det er slik vi må jobbe og jeg har veldig trua på disse gutta. Nico er en kvikk og energisk backtype med stor forflytningskapasitet. Løpssterk, offensiv og god med ballen i beina. Og så er han ikke minst en sulten og holdningssterk gutt som hele tiden jobber hardt for å bli bedre, sier BP.

Hans fulle navn er Look Saa Nicholas Kengkhetkid Mickelson, men kalles mest Nico blant venner og kjente. 19-åringen har vært ønsket av flere klubber, men var ikke i tvil da Godset kom på banen og ble enige med HamKam.

– Jeg har gått en god skole i HamKam, men jeg føler at tiden er inne for å ta steget videre etter sesongen. Måten Godset spiller fotball og jobber med unge spillere passer meg veldig bra. Jeg er helt sikker på at jeg kommer til å utvikle meg videre her, sier Nico.

Flere fra HamKam
Han kjenner assistenttrener Håkon Wibe-Lund godt. Håkon er også assistent på G19-landslaget. Nico gleder seg til å bli Godset-spiller, men nå har han først og fremst fokus på å fullføre sesongen ordentlig i HamKam.

– Vi har kommet frem til en god løsning og jeg ønsker å avslutte tiden i HamKam på en fin måte, sier Nico.

Tidligere har Strømsgodset hentet spillere som Marcus Pedersen og Thomas Lehne Olsen fra nettopp HamKam. Nå har hedmarkingene en ny generasjon med spennende unggutter på gang – deriblant Ottestad-gutten Nico Mickelson.

– Vi har en fin relasjon til HamKam, som har drevet systematisk og god spillerutvikling gjennom flere år. Det var interesse for Nico fra flere klubber og vi er glad for at han valgte oss. Nå skal vi hjelpe han til å ta det neste steget her hos oss, sier Jostein Flo.