(c) Bilde: Kongsvinger: Jonas Rønningen

Kongsvinger begynner å se sterke ut før årets OBOS-liga sesong og har nå forsterket med en gammel kjenning fra egen liga. 

Jonas Rønningen (28) har skrevet under på en toårskontakt med Kongsvinger. Kantspilleren kommer fra spill i Eliteserien og Kristiansund. KIL-sjef Espen Nystuen kommenterer på egne sider:

«Vi er veldig fornøyde med å ha signert Jonas. Vi kjenner ham godt gjennom hans periode på flere år i KBK, og vet at han vil tilføre oss rutine og løps- og duellkraft. Jonas er i tillegg en meget seriøs utøver, og en fin gutt. Vi ønsker Jonas velkommen»

Les: Zinedine Zidane klar med sitt første spillerkjøp

Kantspilleren har vært i Kristiansund siden 2014-sesongen, og var med på opprykket til Eliteserien da laget vant 1. divisjon i 2016. I de fleste sesongene har han spilt mer eller mindre fast, men forrige sesong ble det bare fire opptredener i ligaen.

Rundt årsskiftet fikk han beskjed om at han ikke var ønsket videre i Kristiansund, etter en sesong der han trøblet mye med skader.

«Det er veldig godt å få det klart. Det har vært litt fram og tilbake, men det er veldig fint å bli klar for Kongsvinger. KIL er en spennende klubb å komme til og jeg har lyst til å bidra her, sier Rønningen»

 

Han følger dermed etter forrige ukes spennende keepersignering. Ali Ahamada har en sterk CV fra fransk fotball å vise til. Tidligere har Kongsvinger hentet inn tidligere Strømmen-keeper Stian Bolstad. De har også fått inn Ville Jalasto fra HJK Helsinki, Gyuhwan Lee fra Sør-Korea og Simon Marklund fra Åtvidabergs. I tillegg er Martin Tangen Vinjor og Ludvig Halvorsen Langrekken tilbake fra lån.