La Liga president Javier Tebas

Barcelona som har store økonomiske problemer har til tross for det ytret ønske om å hente spillere i prisklassen til Erling Braut Haaland. – La Liga har et lønnstak som de for lengst har brutt, sammen med en rekke andre økonomiske regler fra UEFA.

Man skjønner omfanget av problemet da Barcelona forrige sesong presenterte et underskudd på 487 millioner euro.

Les: Vitor Pereira har fått sparken etter en skuffende høst

La Liga-president Javier Tebas har følgende kommentar til Sport:

«Det underskuddet må inn dersom klubben realistisk kan hente den norske stjernespissen»

«FC Barcelona må tjene nesten 500 millioner euro for å kunne hente Haaland»

Lønnstaket i ligaen gjør at klubbene kun kan bruke 25 prosent av det de tjener dersom de overskrider lønnsbudsjettet.

– De må praktisk talt ta igjen sine fulle tap, og det er veldig komplisert fordi vi snakker om nesten 500 millioner euro

La Liga-presidenten har lenge ønsket Real Madrid og FC Barcelona med på avtalen med CVC, der La Liga skal selge 10,95 prosent av sine rettigheter de neste 50 årene for rundt 30 milliarder kroner.

Den avtalen mener Tebas – ikke overraskende – kan være løsningen på katalanernes økonomiske vanskeligheter.

– Jeg ble allerede i sommer overrasket over at FC Barcelona endret posisjon på to dager. Jeg tror ikke de har gjort en reell analyse av prosjektet når de har hørt argumentene til både visepresidenten og direktøren for FC Barcelona, ​​​​fordi avtalen innebærer mye penger.

– De gjør en stor sak ut av noe som virkelig kan forbedre FC Barcelonas økonomi og gi dem tilgang til å hente spillere, og det forstår jeg ikke, for å være ærlig.

– Jeg oppfordrer dem til å ta denne avgjørelsen og få fikset situasjonen deres, for alle, inkludert La Liga, ønsker et sterkt Barca. Barca og Real Madrid er to lokomotiver og vi er absolutt ikke fornøyd med situasjonen som FC Barcelona går gjennom. La oss håpe det løser seg raskt.

Les på Popidol: «See you Round the clubs»