Arteta peker mot mål. (foto: arsenal, twitter)

-Dette er den beste sesongstarten min siden jeg begynte å spille fotball, sa Arsenal-spiller Nuno Taveres etter å ha mottatt klubbens Månedens Mål-pris. Taveres er for tiden på utleie hos Marseille, der William Saliba gjorde det så sterkt forrige sesong at han gikk langt for å slippe å returnere til London.

Når spillere lykkes på utleie er dette ekstremt verdifullt for en klubb som Arsenal, men gir samtidig utfordringen med at spillerne ikke fristes til å returnere til en potensiell benketilværelse hos moderklubben. William Saliba fikk aldri sjansen hos Mikel Arteta, hos Marseille på utleie forrige sesong var den franske midtstopperen på banen i det som var av kamper (52!), ikke overraskende uttalte han i intervjuer at han ønsket å bli i Ligue 1-kampen.

LES: – Årets verste kjøp!

Arteta mente 21-åringen var moden for å gjøre nytte for seg i Premier League, og hentet midtstopperen tilbake i sommer, til det som ble det endelige gjennombruddet for Saliba. Samtlige seks Premier League-kamper på banen denne sesongen, allerede scoring og assist på Saliba.

Nå viser Nuno Tavares samme takter som Saliba hos Marseille. Venstrebacken har spilt samtlige syv Ligue 1- kamper og har levert tre scoringer!

22-åringen er allerede etter en håndfull kamper klar for å komme seg bort fra Arsenal.

-Jeg kom til Marseille for endelig å få mulighet til å spille i min posisjon. Ved å signere med Marseille ønsket jeg at de skulle ha kjøpsopsjon, men Arsenal nektet, fortalte Tavares til RMC forrige uke.

LES OGSÅ: Tre Arsenal-spillere risikerer å miste VM

Marseille trengte en sesong på å gjøre William Saliba klar for serielederen i Premier League, nå er Ligue 1-klubben i ferd med å gjøre det samme med Nuno Tavares (har riktignok 28 Arsenal-kamper). Saliba ble overtalt til å returnere til Emirates, om Tavares er keen på det samme hvis Arteta bestemmer seg for det, det er et annet spørsmål.