Stadig flere spiser vegansk mat, men at en fra Formel 1 sirkuset skulle kline til og åpne en kjede av vegan burgersjapper overrasker alle som ikke kjenner verdensmester Lewis Hamilton. 

Lewis Hamilton lanserer på mandag den plantebaserte burgerkjeden Neat Burger.

Les på F7city: Denne minibanken er faktisk en portal til en hemmelig ginbar

Den fem ganger verdensmester i Formel 1 samarbeider med The Cream Group og investorer inkludert UNICEF-ambassadør Tommaso Chiabra for å gi London en internasjonale, plantebaserte burgerkjede.

Den første Neat Burger-restauranten åpner mandag 2. september like ved Regent Street i London, men teamet har en ambisiøs plan om å åpne 13 flere steder i løpet av de neste to årene. – går det bra i England følger flere land etter.

Det vil være tre burgere tilgjengelig – ‘The Neat’, ‘The Cheese’ og ‘The Chick’n’ – alle laget av plantebasert kjøttalternativ. Det vil også være kjøpe hot dogs og selvsagt på en burgersjappe tynne pommes frites, søtpotet frites og tater tots.

Les: Lukter vi nødløsning? Ajax fyller opp med veteran

Som om ikke et kjendisamarbeid var nok, vil Neat Burger også lagerføre Just Water – en samling av smakstilsete vann lansert av Jaden Smith.

Milkshakes vil være soyabasert, og det er til og med øl levert av Toast Ale.

Når han snakket om Neat Burger, sa Hamilton at han var «veldig lidenskapelig opptatt av å være snillere mot vår verden» og at han ønsket å støtte små bedrifter.

Han la til: “Men det handler også om produktet. Som noen som følger et plantebasert kosthold, tror jeg at vi trenger et sunnere alternativ i high street som smaker fantastisk, men som også tilbyr noe spennende for de som vil være kjøttfrie av og til.

«Beyond Meat er en utrolig partner, og jeg kan ikke vente med å samarbeide med teamet for å utvide Neat Burger internasjonalt.»

Neat Burger finner du på Princes Street, London fra mandag 2. september.