Liam Delap får heller ikke i år sitt store gjennombrudd for Manchester City (Instagram)

Det første spørsmålet 18 år gamle Liam Delap har fått helt siden han startet å spille fotball om han også kan kaste ballen langt som sin far. – Det sørget effektivt for at han allerede som 10 åring nektet å ta innkast på grunn av alt maset.

Det er mange som husker Rory Delap. Han brukte det meste av 2000-tallet på å sende av gårde lange innkast som Katyusha-raketter inn foran mål.

Les: Rafa Mir, spilleren som aldri ble god nok for Premier League – nå venter toppen av La Liga

Liam ble født i 2003, mens Rory spilte for Southampton. I motsetning til sin far som var midtbanespiller, er Liam en ren spiss. – Han har et elektrisk tempo, dyktighet og et meget godt blikk for mål.

Han startet sin karriere i Derby County, og slo gjennom i U18 Premier League i sesongen 2018-19. – Han ble snappet opp av Man City og knuste syv mål og seks assists på bare 11 kamper i sin første sesong i Etihad.

Les: Demba Ba fikk sparken etter bare 48 minutter

Manchester City forlenger med Liam Delap frem til sommeren 2026. – Delap var utrolig i Premier League 2 sist sesong. – Det ble hele 24 mål på 20 kamper og selvsagt ble det ny kontrakt.

  • «Det er åpenbart en enorm prestasjon for meg, og jeg er så glad. Jeg har vært her i to år nå og har elsket hver dag. Jeg elsker stedet og alle menneskene. Jeg kan ikke vente med å gjøre enda mer»

Delap har tidligere blitt koblet til Real Madrid.