Demba Ba

Bare halvannen måned etter og lunkne 48 spilleminutter etter den sveitsiske klubben Lugano annonserte sitt store varp har Demba Ba fått fyken. Den senegalesiske spissen har spilt for flere Premier League klubber som West Ham, Chelsea og Newcastle. – Han har også klubber som Hoffenheim og Besiktas på sin meget imponerende CV.

Mange tror at det handler om at han er 36 år og ikke i stand til å spille på toppnivå, det kan tenkes, men det er slettes ikke grunnen.

Les: Rafa Mir, spilleren som aldri ble god nok for Premier League – nå venter toppen av La Liga

På mandag bestemte eier av Lugano Thyago Rodrigo De Souza seg for å selge klubben og dagen etter vartet han opp med nye eiere. De nye eierne var ikke spesielt sentimentale og da de så laget hadde en 36 år gammel pensjonert spiss på lønningslisten ga de beskjed han skulle strykes umiddelbart.

Ny eier er Chicago Fire FC -eier og styreleder Joe Mansueto, han ønsker å gjøre Lugano til en rekrutteringskanal og samarbeidsklubb for MLS laget. – Han vil kun ha unge og lovende spillere, ikke veteraner.

Demba Ba fikk sitt gjennombrudd for Hoffenheim, det brakte han til Premier League og West Ham i 2011. – Det ble med en sesong i London før han dro videre til Newcastle hvor han ytterligere bemerket seg og vekket oppmerksomheten til Chelsea.

Les: Manchester United er i posisjon til å ødelegge Real Madrids masterplan

Han fikk sitt gjennombrudd i Hoffenheim og kom deretter til Premier League, hvor årene i Newcastle var de beste. -Det mest minneverdige målet, i hvert fall for Liverpool fans kom i 2014 hvor han i Chelsea drakt utnyttet en feil fra Steven Gerrard på Anfield og sørget for at Liverpool havnet to poeng bak Manchester City som ble seriemestre.

Les: AS: Salg av Martin Ødegaard biffer opp budet for Kylian Mbappe