Klarte ikke å holde igjen foran TV-kameraet. (foto: bayern, twitter)

Da Manuel Neuer signerte på forlengelsen med Bayern forrige måned var dette et sterkt signal fra klubben om at de tror 36-åringen kommer til å holde verdensklassenivå ut 2023/24-sesongen. For en 25-årig keeper ble dette et signal på at her var det bare å glemme førstekeeperposisjonen.

Få andre spillere har så mye metall i kroppen etter operasjoner som Manuel Neuer – og fortsatt holder verdensklasse nivå. For Alexander Nübel har det siste skapt fartsdumper i karrieren hans.

LES: Eintracht kan bare glemme å stanse Kostic-exit

I 2020 forsøkte Schalke 04 til det siste å få et av de største keepertalentene i verden til å forlenge med klubben og ikke gå samme vei som tidligere Schalke 04-keeper Neuer. Bayern München brukte alle triks i boka og fristet Nübel til overgang. Dette var i en periode der Bundesliga-giganten var i forhandlingsklinch med førstekeeper Neuer. Nübel ble sikkert fortalt at det nærmet seg tronskifte.

Bayern ble til slutt enige med Neuer, veteranen tok jyplingen Nübels ankomst som ekstra motivasjon og sørget for at ferskingen fikk fire puslete kamper i Bayern-drakta før han ble sendt på utleie til Monaco i 2021.

Nå har Manuel Neuer altså bestemt seg for å fortsette å nekte 25-åringen spilletid.

Nübel har tidligere uttalt at han ikke ser for seg å sitte på benken, to sesonger til med Neuer i Bayern-drakt gir ikke særlige forhåpninger om at det venter noe annet på 25-åringen i München. Bayerns sportsdirektør har likevel ikke gitt opp å ha med seg kronprinsen med seg videre.

-FC Bayern planlegger langsiktig med Alexander Nübel, fordi vi har troen på kvalitetene hans, og ønsker å sikre keeperposisjonen for fremtiden, begynner Sportsdirektør og styremedlem Hasan Salihamidzic til Bild.

LES: Tolisso ferdig hos Bayern München

-Alex spilte en sterk sesong hos Monaco med 11 clean sheets. Det er også takket være ham at Monaco kan kvalifisere seg til Champions League igjen. Vi ser for oss å forlenge kontrakten hans (utover 2025). Vi vil snakke med Alex og agenten hans og finne den beste løsningen for ham og klubben, sier sportsdirektøren.

LES: ESPN: Kjempen Chiellini klar for ny klubb

Bayerns sportsdirektør har en rimelig krevende overtalelsesjobb foran seg. Nübel nekter å spille annenfiolin, og vet at selv om Neuers kontrakt går ut i 2024, er dette ingen garanti for at en av verdens beste keepere er i posisjon til å presse frem en forlengelse.

Vi ønsker Salihamidzic lykke til med jobben å overbevise Nübel om å smøre seg med tålmodighet.