Ilkay Gundogan og Pep Guardiola

Ilkay Gundogan vil gi absolutt alt ut sesongen for de lyseblå, men så er det slutt. Det er syv år siden tyske midtbanespilleren kom til Manchester City fra Borussia Dortmund. – Det har vært en unik suksesshistorie som inkluderer flere Premier League pokaler og et svært godt og nært forhold til manager Pep Guardiola.

I mange år har Barcelona håpet at deres største managersukses gjennom tidene Pep Guardiola en dag skal komme tilbake til Camp Nou, nå ser det ut til at en av hans «elever» vil ta turen før han.

Les: Der kom Premier League-søknaden fra Enrique

Football Insider som siterer kilder nær 32 åringen sier at Ilkay Gundogan ikke vil forlenge sin avtale med Manchester City og at han er mest sannsynlig går gratis til Barcelona. – Spania, Camp Nou og La Liga skal ha vært en drøm for Gundogan bestandig, nå kan det skje.

De katalanske gigantene har allerede hatt samtaler med Gundogans representanter om en gratis overgang med kontrakten hans i City som går ut i juni. Premier League-mesterne ønsker å beholde den tidligere Borussia Dortmund-stjernen i klubben videre, men lyst, ikke frustrasjon bringer han videre.

Gundogan har gjort 31 starter denne sesongen blant 37 kamper totalt denne sesongen, med fire mål og fire målgivende pasninger.

Han har også båret kapteinsbindet for Guardiolas lag ved flere anledninger. Gundogan har fått 290 kamper for Man City – scoret 53 mål og vunnet fire Premier League-titler.

Det er to mulige erstattere som Manchester City ser på. Borussia Dortmund-stjernen Jude Bellingham og Bayer Leverkusen-unggutten Florian Wirtz.

LES: Glimrende nyheter for Aursnes og Schelderup

Mye skal spilles om denne våren. Manchester City skal spille kvartfinaler mot Bayern München i Champions League i april og kjempe for å ta igjen de åtte poengene som Arsenal leder med i Premier League.