Rafael Benitez (foto: newcastle)

Man skulle tro West Ham president David Sullivan skal være forholdsvis panisk da redningsmann David Moyes ga beskjed om at ikke lenger ville lede laget videre. 

Ja jeg vet, men det stemmer faktisk, mannen som har vært en fiasko siden han ble Manchester United manager i 2013 gjør det bra. Da David Moyes overtok West Ham etter Slaven Bilic i november, befant de seg nederst i Premier League, skuta ble snudd og de havnet på en meget akseptabel 12 plass.

Les på F7: Glem trofeer – for United går det unna så det suser

David Sullivan forsøker å fremstå som strategisk og ikke desperat:

«Vi har fulgt en prosess som går helt til plan og er nå svært nær å nå en avtale etter en grundig og strategisk prosess som har identifisert den beste mulige kandidaten.»

London-klubbens styreformann David Sullivan nå at en ny manager er på plass i løpet av den kommende uken.

Sullivan sier videre at de vil ansatte «en manager med en suksessrik merittliste på høyeste nivå i fotballen». West Ham-sjefen hevder kun detaljer gjenstår før kontrakten er undertegnet.

Tidligere Manchester City-manager Manuel Pellegrini (som nå virkelig casher inn store penger i Hebei China Fortune) og Newcastles Rafael Benitez er favoritter til å erstatte Moyes. – Uansett hvem de velger blir det West Ham sin fjerde manager siden 2015.

Les: David Moyes gidder ikke mer

Den chilenske avisen Pauta skriver at West Ham har avtalt med Hebei China Fortune en overgang som annonseres på mandag, årsaken til at det tar tid er rett og slett at det tar tid å fly over halve jordkloden. – Engelsk presse spøker med å Pellegrini som de omtaler som gnien har booket inn en billig flight via Islamabad og Frankfurt.

En annen teori for hvorfor det tar tid er trolig mer sannsynlig enn en melkerute er at Sullivans førstevalg faktisk er Rafa Benitez. Express skriver at Newcastle-sjefen har «skissert sine vilkår» for å overta London klubben og de er forholdsvis kraftige 100 millioner pund til å kjøpe spillere og en heftig 6 millioner pund årslønn.

The Telegraf regner med at Rafa «foretrekker» Newcastle, men bare hvis Magpies også oppfyller hans krav – beskrevet som mer beskjeden 50 millioner pund kjøps budsjett.  Rafa Benites skal ha blitt  «forvirret og irritert» over at Newcastle sjef Mike Ashley ikke har forpliktet seg til dette. Rafa vil helst fortsette i Newcastle, men det skal være mulig å kjempe i toppen og da trengs det mer penger.

————————————–

Bestill Blålinker. Kommersielle linker er en perfekt måte å bygge søkeverdi

Pluss Bilpleie er en komplett leverandør av bilpleietjenester i Oslo

Trenger du en etterforsker med erfaring fra Politiet – Jan Arnt Skjolde 

F7.no mange over, ingen ved siden

Sjekk ut oddsen i neste kamp