Manchester United verdens mest verdifulle fotballklubb

De europeiske fotballstormaktene må se seg slått av NFL-klubben Dallas Cowboys i Forbes‘ kåring av verdens mest verdifulle sportsklubber.

For tredje år på rad troner NFL-klubben på toppen av Forbes’ årlige liste. Klubben har en verdi på 4,8 milliarder dollar. Det tilsvarer 39 milliarder kroner.

I fjor hadde Texas-klubben en omsetning på nesten 5,4 milliarder dollar selv om det er 22 år siden laget tok sin forrige Super Bowl-triumf.

Manchester United klatrer fra fjorårets tredjeplass til andreplass. Manchester-klubben er med det verdens mest verdifulle fotballklubb. Verdien ligger på 4,12 milliarder dollar. Det er en stigning på tolv prosent fra i fjor.

Real Madrid innehar tredjeplassen foran BarcelonaBayern München ligger på 12.-plass. Klubbene er verdt henholdsvis 4,08, 4,06 og 3,06 milliarder dollar.

Resten av topp 25-listen består av basketball-, amerikansk fotball- og baseballklubber fra USA.

Kåringen er basert på Forbes’ verdivurderinger av de ulike klubbene. Verdiene er foretaksverdier (egenkapital pluss gjeld) basert på nåværende stadionavtaler, med mindre et nytt stadion er ventet.