Tuchel har forstått fenomenet Havertz. (foto: chelsea, twitter)

Vi tør ikke å sammenligne de største legendene i fotballens verden med jyplingene som løper rundt på kamparenaen i dag. Det handler om respekt. Men når det gjelder Lothar Matthäus er han i en posisjon som tillater det.

Det finnes bare én Zinedine Zidane. «Zizou» var selve symbolet på fotballeleganse og en ekstrem vinnerskalle. Men når Zidanes tidligere tyske rival, Lothar Matthaüs bruker franskmannens navn for å karakterisere en tysk spiller, da er det med respekt.

Les: Lynvingen Eden Hazard vet han er redusert til Robin

Det som gjør det spesielt, er at spilleren som nå har trollbundet den tidligere tyske landslagskapteinen, er spilleren som fikk en ekstrem tøff start i Premier League.

Frank Lampard hentet inn Kai Havertz for mer enn 700 millioner kroner, men mislyktes i få den tyske investeringen (pluss Timo Werner) skikkelig i arbeid.

Vi vet ikke om Havertz ganske enkelt trengte mer tid på seg, men Thomas Tuchel fikk hvertfall æren for å vekke 22-åringen i Chelsea-drakten.

Les på Engelske klubber: Liverpool fornøyd med planen for Sepp van den Berg

Etter Champions League-tittel og to kamper for Tyskland i EM, skjønner Chelsea-supporterne at de har skaffet seg noe stort. Lothar Matthäus drar den lenger.

-Havertz vil være en grunnpilar i det tyske landsalget de neste seks-åtte årene når Kroos, Müller og Gündogen har pensjonert seg. Jeg liker å sammenligne ham med Zinedine Zidane når det kommer til ferdigheter, teknikk og måten han forutser situasjonene, begynner Matthaüs til Kicker.

-Zidane virket ikke som han hadde mye fart, men han var rask når han stakk avgårde med ballen. Det samme gjelder for Havertz, kommer det fra den tyske legenden.

Chelsea-supporterne kan glede seg til neste sesong. Kai Havertz har blitt varm i trøya.

Les: Everton tvinges til å skrote planen med Rafael Benitez