Eddie Howe peker på spillerne han trenger. (foto: newcastle, twitter)

Da Eddie Howe ble valgt som manageren som skulle ta over etter Steve Bruce og lede Newcastle fra nederste del av Premier League-tabellen til Champions League-billett og avansement i cup’er, tenkte vi vårt. Var den tidligere Bournemouth-manageren en midlertidig løsning til en av trenerkanonene var klar for flytting til Nordøst-England? Eddie Howe har vist han er alt annet enn en midlertidig løsning. Sannsynligheten er derfor stor for at han får forsterkningene i sommer han har pekt på.

Det er ikke en Neymar, Messi eller Bellingham, men to spillere Howe mener passer perfekt inn i lagmaskinen han skal lede til topps og ut i Europa.

LES: The Athletic: Kan stanse Kane for andre gang

Ifølge Football-Insiders kilde har Howe bedt sportsdirektør Dan Ashworth om å gi ham en Leicester -og en Arsenal-spiller. Kilden hevder de to nå er plassert øverst på shoppinglista til Newcastle-eierne før sommerens overgangsmarked.

Det dreier seg om James Maddison og Kieran Tierney.

Playmaker Maddison og backen Tierney er to spillere som vil gå rett inn og forsterke førsteelleveren. Maddison har de siste overgangsvinduene vært linket til en exit, mens Tierney ifølge Football-Insiders kilde er lagt ut for salg hos Arsenal med en prisantydning på rundt 30 millioner pund. Skotten er forbikjørt av Zinchenko på vei til spilletid.

LES OGSÅ: Uwe Rösler fikk seg en solid takling etter kampslutt

Leicester jobber for å overtale Maddison til forlengelse, men forhandlinger om ny kontrakt utover 2024 har gått i stå. Dette betyr at 25-åringen nærmer seg en exit for over 40 millioner pund.

Vi liker laget Eddie Howe bygger opp, der superstjerner med VIP-kort ikke har noen plass på St. James’ Park i oppbygningsfasen.