En av de offensive nøkkelspillerne har blitt overtalt til å ikke forlate skuta . (foto: everton, twitter)

Everton er på hæla når du ser isolert sett på Premier League-tabellen. Supporterne må scrolle helt ned til nedrykksstreken for å finne sin stolte klubb. Likevel, når du følger de interne bevegelsene dannes det et annet bilde. Gjengen fra Goodison Park jobber med detaljene som skal gi langsiktige resultater. En viktig «detalj» er en tidligere Arsenal-spiller.

Han har startet i samtlige 15 Premier League-kamper og har vært en av Lampards nøkkelspillere i angrepet. Alex Iwobi ble hentet fra Arsenal etter 149 kamper for the Gunners (15 scoringer, 27 assists). Den nigerianske landslagsspilleren (58 kamper) har denne sesongen fem assists i Premier League og sto bak scoringen i det knepne 2-1 tapet mot Man United.

LES: Holder nr. 10 klar til VM 2026

Hos Arsenal spilte Iwobi på vingen, det samme de første sesongene hos Everton. Nå transformert til offensiv midtbanespiller har det skjedd store ting fra 26-åringen.

Etter den glimrende starten på sesongen for Iwobi, ventet ikke Everton på at beilere skulle banke på porten. Tilbake i oktober startet klubben forhandlinger om ny avtale, ifølge Football-Insiders kilde har det nå kommet et gjennombrudd i forhandlingene, der partene er enige om betingelsene. Iwobi signerer en forlengelse utover den eksisterende kontrakten til 2024 og vil gjøre et betydelig lønnshopp fra 90 000 pund i uka.

LES OGSÅ: Manchester United favoritter til fransk VM-helt

En viktig brikke har falt på plass. Det som fungerer i Everton-troppen skal sikres.