Alexander Isak

Da Newcastle hentet den svenske spissen Alexander Isak for 70 millioner euro i fjor sommer var Barcelona en av de som virkelig ønsket seg 23 åringen, men de hadde rett og slett ikke råd til å konkurrere med Premier League-klubben som akkurat hadde fått diktatorpenger.

Etter en elendig start på sesongen vant Newcastle igår over Brentford og klatret med det forb både Chelsea og Manchester United opp til en 11.plass. Selv med alle pengene i verden må de forholde seg til UEFA sine balanseregler, derfor har de i henhold til egen starndard vært forholdsvis forsiktige i sommer og de trenger å være fremover også.

Les: Vil ikke visne bort hos Arsenal, aktuell som Paul Pogba erstatter

Alexander Isak er en som kan sørge for mer balanse i regnskapene. Det vil være overraskende at det kommer «økonomisk frigjøring» fra Barcelona, men deres suksess på banen og Deco som ny sportsdirektør ser ting mye bedre ut.

Barcelona er opptatt av å hente Alexander Isak tilbake til La Liga.

23-åringen flyttet til Newcastle United fra Real Sociedad i august 2022, og han spilte ved 29 anledninger for Magpies i 2022-23 sesongen, og scoret 11 mål og registrerte tre assists.

Isak har også startet denne sesongen i sterk form, og scoret to ganger på fem ligakamper, og med det er tallene oppe i 12 mål og tre assists på 31 kamper for Newcastle.

Les: De rikeste Premier League-eierne etter salget av Everton

Den svenske landslagsspilleren har kontrakt på St James’ Park til juni 2028, og Newcastle er i en sterk posisjon til å holde på ham på grunn av deres økonomiske makt.

Imidlertid, ifølge Fichajes, er Barcelona fast bestemt på å bringe spissen til Camp Nou i nær fremtid, potensielt som en langsiktig erstatning for Robert Lewandowski.

Rapporten hevder at det katalanske lagets Xavi er en stor beundrer av Isak, som startet sin profesjonelle karriere med AIK før han flyttet til Borussia Dortmund i 2017.

Spissen satte bare ett mål på 13 førstelagskamper for Dortmund, men han utmerket seg i Real Sociedad, og klarte 44 mål og åtte assists på 132 kamper i alle konkurranser. – Isak nettet 33 ganger på 105 La Liga-opptredener, mens han også har funnet nettmaskene ved 10 anledninger på 42 opptredener for Sverige.

Lewandowski har vært i sterk form for Barcelona denne sesongen, og scoret tre mål og registrert tre assists på fem La Liga kamper. 35-åringen går inn i de siste stadiene av karrieren, selv om han har en kontrakt på Camp Nou til juni 2026, med opsjon på ytterligere 12 måneder.

Lewandowski ble koblet til en overgang til Saudi-Arabia i løpet av sommeren, men den polske landslagsspilleren har sagt at han aldri vurderte å forlate Barcelona.

«Jeg tenker ikke engang på det,» sa Lewandowski til AS. «Jeg er superglad i Barcelona, på laget, i byen, med familien min. Som person er jeg glad.

«Før koronaviruspandemien var ideen om MLS fast i hodet mitt, men på en eller annen måte ombestemte jeg meg etterpå. Etter Barcelona-kapittelet er det vanskelig å forestille seg å reise dit.»

Lewandowski scoret én gang og ga to assist i Barcelonas 5-0-seier over Real Betis lørdag, mens Isak var en ubenyttet innbytter i Newcastles 1-0-seier over Brentford i Premier League samme kveld.

Og når det gjelder Alexander Isak, det var plakater av Lionel Messi og Andrés Iniesta som hang på gutterommet. – Å få spille for Barcelona vil være en drøm.