Etter at Tokyo-OL ble utsatt et år og samtidig fikk nye datoer, blir det konflikt med Tour de France». Det er akkurat bekreftet at Tour de France flyttes en uke frem i tid og som en konsekvens, åpningsetappene må flyttes fra Danmark.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) offentliggjorde har offenliggjort terminlista for 2021, og Tour de France er framskutt så rittet starter 26. juni og avsluttes 18. juli. Siste etappe er seks dager før mennenes fellesstart i Tokyo-OL.

Les: Bekreftet: Adam Lallana er ikke ferdig med Premier League

Opprinnelig var Tour de France-starten lagt til København 2. juli. Nylig ble det kjent at den danske arrangøren hadde fått, og avslått, en forespørsel om å framskyte etappene med en uke.

Det er umulig fordi København også er vertsby i fotball-EM for menn. Den siste av de fire EM-kampene på dansk jord spilles 28. juni, og det lar seg ikke gjøre å arrangere EM-kamper samtidig med at Tour de France-sirkuset er i byen.

ASO, som er arrangør av Tour de France, er i samtaler med danskene om å flytte København-etappene til rittet i 2022, mens starten neste år sannsynligvis avvikles i Bretagne.

Vuelta a España framskytes også en uke og avvikles neste år i tiden 14. august til 5. september. Clásica San Sebastian skal avvikles 31. juli, en uke etter OL-rittet i Tokyo.

Les: Frank Lampard beviser at han tiltrekker seg de største kanonene