(c) Bilde: LSK: Arne Erlandsen

Alt er definitivt ikke bare fryd og gammen i Lillestrøm, hele resten av klubben er mot Arne Erlandsen og hans oppførsel.

Lillestrøm har akkurat sendt ut en pressemelding om at det er slutt:

«Lillestrøm Sportsklubb har igangsatt en prosess med sikte på å avslutte arbeidsforholdet med hovedtrener Arne Erlandsen»

Trøbbel

Mange har inntrykket av en sutrende trener og når resultatene uteblir er det ingen nåde lenger.

Arne Erlandsen har vært en del frem og tilbake i Lillestrøm, han har i tre perioder vært spiller i klubben og en gang tidligere vært trener. – De burde kjenne hverandre såpass godt at det som nå har skjedd kunne vært unngått.

Det er ikke mange uker siden de forlenget Arne Erlandsen, men mye skal ha skjedd i mellomtiden. En dårlig start på sesongen med bare 13 poeng og en 13.plass er bakteppet, men grunnen skal være Arne Erlandsen sin behandling av spillere og støtteapparat. – Det har ikke tatt lang tid, han ble hentet til Lillestrøm høsten 2016.

Styreleder i Lillestrøm, Morten Kokkim, ønsker ikke å kommentere mye mer enn det som står skrevet i pressemeldingen på LSKs hjemmesider til VG,

«Det jeg kan si er at vi har igangsatt en prosess om å avslutte arbeidsforholdet med Arne Erlandsen. Vi skal ha et møte med ham og hans rådgiver nå i nærmeste fremtid. Utover det har jeg ingen flere kommentarer»

Det var Romerikes blad som først skrev om at Arne Erlandsen hadde mistet tillit i klubben, mister man først garderoben er alt tapt for en trener.

Han ønsker ikke si noe om grunnen til at de har valgt å igangsette denne prosessen, om de har sett på mulige erstattere eller om dette har tilknytning til artikkelen i Romerikes Blad søndag kveld som påsto at Arne Erlandsen hadde mistet tilliten i klubben.

Morten Svesengen er sportsleder i Romerikes Blad. Han skrev søndag en kommentar om stor misnøye innad i klubben med Erlandsen.
«Over tid har dette sammen med det mange spillere mener er uakseptabel oppførsel fra treneren side, ført til at tilliten er tynnslitt mellom spillergruppa og hovedtrener»

Overfor VG sier han tirsdag at han ikke er overrasket over avgjørelsen.

 

Høydepunkter Arne Erlandsen: Alder: 58

Som spiller:

  • * Klubber: Lillestrøm, Djurgården og Strømsgodset.
  • * Meritter: To seriegull (1986 og 1989) med Lillestrøm.
  • * To cupgull (1985 og 1991) med Lillestrøm og Strømsgodset.
  • * 22 kamper og 1 mål for A-landslaget.

Som trener:

  • * Klubber: Bærum, Lillestrøm, IFK Göteborg, HamKam, Ull/Kisa, Moss, Fredrikstad og Lillestrøm.
  • * Meritter: Seriesølv med Lillestrøm (2001) og IFK Göteborg (2005). Cupgull med Lillestrøm (2017).
  • * Mottok Kniksenprisen som årets trener i 2001.
  • * Kåret til årets trener i Sverige av storavisen Expressen i 2006.

 

Assistenttrener Arild Sundgot leder dagens trening og vil trolig fungere som hovedtrener inntil en ny er på plass.