(c) Bilde: Ull/Kisa: Truls Jørstad

Klubblegende i Ull/Kisa Truls Jørstad ønsket å fortsette litt lenger, men det var ikke klubben interessert i. Årets sesong er den 16. for Truls Jørstad i A-stallen, og det ble for en stund tilbake tatt en avgjørelse på at hans avtale som spiller ikke vil bli forlenget.

Det betyr at Jørstad vil takkes av for en enorm karriere i klubben når Jerv gjester Jessheim stadion 4. november, i det som kan være den siste obligatoriske hjemmekampen til Ull/Kisa Fotball i 2018.

«Dette var en trist beskjed å få, og jeg håpet på en annen avslutning hvor jeg var med videre. Samtidig må jeg bare ta avgjørelsen til etterretning», sier Jørstad selv.

4. juni 2003 spilte han sin aller første A-kamp da Ull/Kisa Fotball møtte Lyn i cupen. Jørstad fikk de siste 20 minuttene på Ullevål i en kamp som endte med 4-1-tap. Det ble starten på en lang Ull/Kisa-karriere, som har gitt en rekke høydepunkter.

– Det har vært en lang reise. Fra min første sesong i 2003 til nå har klubben og området hatt en enorm utvikling. Fotballen har jo utviklet seg, og sportslig sett er nivået helt annerledes enn da jeg kom til klubben fra guttelagsfotball i Gjerdrum. De mest sentrale årene var nok fra 2011 til 2012. Vi rykket opp, og for første gang skulle Ull/Kisa spille på nest øverste nivå i Norge. Fram til da hadde vi jo spilt på gamle Jessheim stadion, men å flytte over til daværende UKI Arena med kunstgress og et topp anlegg ga hele klubben et skikkelig løft, sier Jørstad.

Veien videre er foreløpig uklar.

– Men jeg føler jeg har mer å gi som spiller. Så får vi bare se hvordan det blir, og på hvilket nivå.

Daglig leder Cato Strømberg sier følgende om avgjørelsen.

– Truls Jørstad er en klubblegende, og har gjort en enorm jobb for Ull/Kisa Fotball. Vi ønsket å få han med i en type trenerrolle videre, men har respekt for at han fortsatt ønsker å spille fotball. Man kan ikke gi en slik type som Truls nok rosende ord, han har vært fantastisk både på og utenfor banen i en årrekke, sier Strømberg.

– Dette var naturligvis en tøff beskjed å gi, men vi landet til slutt på dette med grunnlag i det sportslige, tilføyer han.