Craig Shakespeare og Dean Smith

Ansettelsen av Dean Smith som ny manager for Norwich kommer bare en uke etter han fikk sparken som manager i Aston Villa. Litt dumt sett med norske øyene, hadde vært strålende å se Bodø/Glimts hovedtrener Kjetil Knutsen i Premier League, men vær trygg suksesstreneren fra Bergen vil få større oppgaver rimelig raskt.

Fem tap på rad i Aston Villa ble en trist avslutting på et opphold på Villa Park som må sies å få godkjent karakter. Siden Dean Smith overtok i oktober 2018 har han ledet 138 kamper for klubben med en gjennomsnittlig PPM på 1,41. – Aston Villa kjøpte ut Liverpool legende Steven Gerrard fra Rangers et par dager etter sparkingen.

Når Mathias Normann er tilbake på jobb etter tirsdagens VM kvalifisering har han en ny sjef etter at Daniel Farke fikk sparken samme dag som Normann fikk sitt første Premier League mål.

Dean Smith har skrevet under på en avtale for to og et halvt år med Norwich. Han får med seg tidligere Leicester-manager Craig Shakespeare som assistenttrener.

En liten kuriositet! Dean Smith blir den første manageren i Premier League som møter samme lag rett etter hverandre med to forskjellige lag. Southampton mot Aston Villa 1 – 0 den 5.november og Norwich mot Southampton 20.november.

Les: The Times: Verdens største klubb jobber med å overtale Zidane

Det er en svært fornøyd manager som snakker med pressen etter ansettelsen:

«Det har vært en virvelvind i syv dager, men jeg er veldig glad for å være tilbake og jobbe for Norwich City i Premier League. Det er klart at det har vært fantastisk arbeid som har gått inn i denne fotballklubben de siste fire og et halvt årene. Det er nå jobben til meg selv og Craig å fortsette og forbedre dette arbeidet med det endelige målet om å overleve i Premier League».

Les på Engelske Klubber: Xavi skal på handletur i Premier League