David Moyes

Vi skal ikke helt avskrive den skotske manageren David Moyes helt enda. – Han har vært ute i hardt vær for og klart å snu ting. Men West Ham Uniteds ydmykende 6-0-tap mot Arsenal på søndag har økt presset på David Moyes, som nå er den tredje mest sannsynlige Premier League-manageren som blir sparket neste gang ifølge bookmakerne.

The Hammers nøt europeisk suksess forrige sesong, men de har tatt et skritt tilbake denne sesongen og mange kritikere mener Moyes har tatt laget så langt han kan.

Les: Krever stort budsjett og makt i signeringspolitikken for å ta Premier League jobb

Den tidligere Everton- og Manchester United-treneren har seriøs kreditt i banken takket være West Hams Europa Conference League-triumf, men det pinlige tapet mot Arsenal og det faktum at de ikke har vunnet noen av de siste syv kampene i alle konkurranser er årsak for bekymring.

West Ham har sklidd ned på 8.plass i Premier League

Graham Potter
Graham Potter har vært uten jobb siden han ble sparket av Chelsea i april 2023, og en potensiell åpning i West Ham kan være hans perfekte vei tilbake. 48-åringen har også blitt tippet for Crystal Palace-jobben etter Roy Hodgson, men West Ham er et langt mer tiltalende prospekt slik det ser ut nå.

Potter utmerket seg i Brighton, og selv om prestasjonene hans på sørkysten har blitt litt redusert av virkningen Roberto De Zerbi har fikk, er det ingen tvil om hans trenerevne.

Tiden hans i Chelsea var ikke bra, men Potter presterte like bra som Mauricio Pochettino gjør for tiden på Stamford Bridge, og få kan hevde at argentineren er en dårlig manager.

Som et resultat gir Potter til West Ham perfekt mening.

Les på Radiosporten: Stefan Johansen er klar for Sarpsborg 08

Ruben Amorim, Sporting CP
Ruben Amorin har vært tippet for en Premier League-jobb i flere sesonger, men han har ennå ikke tatt spranget fra Sporting CP. En potensiell åpning i West Ham er kanskje ikke det fremadrettede skrittet han hadde håpet å ta, men det kan være den perfekte klubben å finpusse ferdighetene sine på.

Amorim har blitt koblet til Tottenham, Chelsea og Liverpool det siste året, så det ville være et massivt kupp for Hammers hvis de klarer å overtale ham til å flytte til London Stadium.

Han bruker vanligvis en back fem-formasjon hos Sporting, og denne endringen kan kreve noen ekstra investering, men det ville passe Mohammed Kudus, som kan bli Amorims Marcus Edwards i West Ham.

Amorim ville vært en litt risikabel utnevnelse gitt hans mangel på Premier League-erfaring.

Michael Carrick
Michael Carrick er på Crystal Palaces «shortlist» over potensielle kandidater til å erstatte Hodgson denne sommeren, men West Ham bør kaste seg ut nå.

Middlesbrough-manageren kom gjennom West Hams akademi og en triumferende retur til klubben gir perfekt mening.

Han har vist sin taktiske briljans siden han ble utnevnt til Boro, og selv om ting ikke har vært ideelle denne sesongen, har Carrick fått det ekstra tøft med hensyn til hjemvendte låntakere og skadeproblemer.

Carrick er en stor trener og bør være høyt på West Hams liste over mulige Moyes-etterfølgere.

Paulo Fonseca Lille
Lille-manager Paulo Fonseca har blitt tippet som en av de mer sannsynlige kandidatene til å erstatte Moyes i West Ham.

Han nøt et vellykket opphold i Shakhtar Donetsk og begynte i Lille i 2022 etter en toårig periode i Serie A med Roma. Fonseca ledet Lille til en femteplass i Ligue 1 under sin første sesong i klubben, og de er igjen på femteplass i 2023-24.


En angrepsinnstilt trener, Fonseca vil sannsynligvis implementere et 4-2-3-1-system hvis han slutter seg til West Ham, med Paqueta i stand til å spille i en avansert midtbanerolle når han kommer tilbake fra skade.

Men mens han er en av favorittene hos bookies, kan det hende at West Ham ikke kan kjøpe ham ut av Lille-kontrakten.

Will Still
Will Still var nær ved å komme til Sunderland i fjor og en overgang til West Ham representerer derfor et ganske stort steg opp.

Stade Reims-manageren ble viral berømmelse forrige sesong etter å ha utført mirakler i Frankrike, sammen med sin bakgrunn i Football Manager og flytende flere språk.

Reims ligger midt på tabellen denne sesongen, noe som betyr at det ville være en liten sjanse å utnevne Still, spesielt med tanke på hans manglende erfaring på toppnivå.

Les på Radiosporten: Stefan Johansen er klar for Sarpsborg 08