Deco har et opplegg på gang, men det kommer neppe til å bli populært.

Barcelona måtte nøye seg med 3-3 mot nedrykkskandidat Granada på søndag, i en kamp der La Liga-giganten viste en skummelt svak evne til å forsvare seg. Senere på kvelden var det ikke poengtap på hjemmebane mot ligaens nest dårligste klubb som skapte temperatur hos Barca-supporterne, men et intervju med sportsdirektør Deco som ble sluppet.

Er det noe du ikke kritiserer, så er det Barca-fotball. La Liga-giganten har sitt spill, det er treneren og spillernes oppgave å tilpasse seg denne stilen og perfeksjonere utførelsen. Sportsdirektør Deco ønsker å arkivere Barca-fotballen som utdatert.

LES: Med Ørjan Nyland tilbake har det endelig snudd for Sevilla!

-Den nye retningen er viktig, og presidenten er enig med meg i dette. En kraftig endring er nødvendig. Det er en metode som er uttømt,» begynner Deco til portugisiske Nascer do Sol.

-Vi må finne noen (en trener) som vil bryte med fortiden en gang for alle og bevege seg mot et nytt paradigme, fortsetter Deco.

Oj.

Det skapte skikkelig leven blant Barcelona-supporterne da spanske Sport formidlet intervjuet med Deco.

Deco har i etterkant uttalt til Catalunya Radio at han ble misforstått og mener modellen og paradigmeskiftet var referert til den økonomiske krisen. Barcelona-supporterne er ikke overbevist, da intervjuet ble gjennomført på Decos morsmål.

LES OGSÅ: Sender en krystallklar melding til Guardiola, Klopp og Arteta

Xavi trekker seg, klubben mister fart i La Liga og Barcelona tvinges til å selge noen av sine største profilen. Da kommer uttalelser som dette fra mannen som skal redde Barcelona som svært uheldig. Om Deco har rett, det er et annet spørsmål.