Opp til deg, Jürgen. (foto: liverpool, twitter)

Ta det med ro, Jürgen Klopp har ikke sendt ut noen signaler om at han forlater Liverpool de første årene. Likevel er det noe som taler for at et skifte kan bli fristende for Liverpools tyske fotballfrelser.

Klopp har fortsatt kontrakt som løper til 2024, og fortsetter utviklingen kommer Liverpool til å jobbe hardt for at Klopp blir for klubben det Sir Alex ble for United.

Les: Bekreftet: Chelsea har fått på plass en viktig langsiktig brikke

Tyskeren har selv sagt at han ser på Liverpool som den siste jobben innen klubbfotballen, så hva kan få Klopp til å forlate Anfield etter 2023?

Da må vi rette kikkerten mot Tyskland. Joachim Löw har ledet Die Mannschaft i imponerende 14 år, til VM-semifinale i 2010, VM-tittel i 2014 og finale i EM 2008. Så kom VM 2018 som et slag i trynet, der de regjerende mesterne ble sendt ut etter gruppespillet.

Når du overlever som landslagstrener etter denne smellen, sier det alt om hvilken posisjon Löw har i Tyskland.

Les på Popidol: Nytt album fra David Bowie

De siste to årene har han brukt til å rense ut troppen for «gamle mestere» og gitt plass for neste generasjon tyske fotballstjerner.

Löws kontrakt løper ut 2022 og Klopps Liverpool-kontrakt inneholder ingen klausuler som taler om en samsvarende exit, men er Klopp interessert, kan sikkert Löw overbevises til å holde stand til magikeren i Liverpool er tilgjengelig. Spesielt etter at landslagsturneringene på grunn av viruset skyves fremover i tid.

Ikke at vi tror Daily Mirror vet hva som foregår i hodet til Klopp, men når den engelske avisen hevder Liverpool-manageren allerede er blinket ut som Löws arvtager, tror også vi at Liverpool trenger å spille alle 52 kort rett de kommende sesongene – hvis de ønsker å beholde Klopp utover 2024.

Les: Skal bli bedre enn Haaland – nå står toppklubber i kø for Jonathan David