Den nye Premier League-stjerna. (foto: newcastle, twitter)

Det var nok av bråk med Mike Ashley som Newcastle-eier, men den «originale» engelske klubbeieren skapte få bølger utenfor Newcastle. Så entret de saudiarabiske eierne Premier League-scenen. Dette skapte et vanvittig støy, men Premier League godkjente eierskiftet, og året etter er alt «normalt». Denne sesongen begynte den sportslige klatringen, i januar kan eierne sette ny standard med å bryte klubbens lønnsrekord.

For Newcastle-supporterne, som har vært med på sesonger med fotball-lidelse, blir dette litt av en reise. På søndag reiste Newcastle FC hjem fra London med 1-2 seier mot Tottenham, og befinner seg oppe blant de beste lagene i Premier League i kampen om tittel og Champions League-billett. LeoVegas: Sjekk boosted odds på 1.85 til Manchester City og Haaland, 29. oktober

Bruno Guimaraes har på rekordtid etablert seg som en av de beste defensive midtbanespillerne i ligaen. Den brasilianske landslagsspilleren ble hentet fra Lyon i januar for rundt 40 millioner euro. Den dyptliggende playmakeren ble hentet til Ligue 1 i 2020, to år senere var han blinket ut som et av toppmålene til «potensielt verdens rikeste klubb» i Nordøst-England.

LeoVegas: Sjekk ut boosted odds til ukas kamper

Året senere er det liten tvil om at den nye Newcastle-ledelsen traff blink. Han scoret med en akrobatisk hæl-volley mot Southampton i mars, sørget for tre poeng med scoring og matchvinner i det 95. minutt mot Leicester i april. Newcastle beholdt plassen i Premier League med god margin, denne sesongen har Guimaraes vist han har kapasitet til å styre kamper. Solide 7 scoringer på 26 Premier League-kamper for en defensiv midtbanespiller forteller mye om verdien som ligger i den brasilianske spilleren for Newcastle.

Chelsea har tydeligvis også oppdaget det samme. Med N’Golo Kanté uten med langtidsskade og en trolig exit fra Stamford Bridge ved kontraktsutløp i sommer, hevder Goal Todd Boehly og gjengen har blinket ut Guimaraes som erstatteren som skal hentes allerede i januar.

I «gamledager» da Chelsea hadde bestemt seg for en spiller fra en av de mindre klubbene som Newcastle, pekte de på spilleren og tvang frem et salg for en pris de visste klubben ikke hadde råd til å si nei til. Det var før. Ifølge Goal har Newcastle nå en helt annen tilnærming når Chelsea har siktet seg inn på Bruno Guimaraes for en januarovergang. Denne gangen kan Newcastle hente frem flere «verktøy fra kassa» for å holde beilerne på avstand.

For ifølge Goal venter Newcastle ikke på at brasilianeren som ble hentet fra Lyon i januar skal la seg fristes av en overgang til giganten Chelsea, nå gjøres det klart et kontraktstilbud på rundt 200 000 pund i uka (opp fra rundt 90 000 pund), som vil gjøre 24-åringen til klubbhistoriens best betalte.

Antonio Conte sa etter tapet i helgen at Newcastle definitivt blir en av klubbene som kjemper om titler fremover. Nå viser eierne at tiden er over der andre klubber kan komme å plukke de beste spillerne. Racet er definitivt i gang i Nordøst-England.