Vidarsson fra av de få dagene med oppholdsvær på Island.

Spør du en mellomeuropeer om hva han vet om norsk fotball, kommer garantert enkeltspillere som Haaland og Ødegaard opp. Spør du samme person om hva han vet om islandsk fotball, så kommer det et woo-woo-wooo-woooo og det islandske landslaget.

Mikro-nasjonen trollbandt et helt kontinent med sin fotball og supportere da de spilte seg til EM-kvarfinale i 2016 etter å ha parkert England i 8. delsfinalen. Forventningene er derfor skyhøye til landslaget som skal skal tilbake til EM etter å ha bommet på kvalifisering fire år senere.

LES: Football-Insider: Chelsea dropper å forlenge med midtbanespiller

Arnar Vidarsson har vært trener for nasjonens landslag siden 2020 og har fått kjenne på forventningene. Den islandske landslagstreneren hadde akkurat ledet laget sitt til en 7-0 seier over Liechtenstein, på torsdag fikk han sparken.

Island åpnet EM-kvaliken på samme måte som Norge med 0-3 tap i første kamp mot Bosnia. Ståle Solbaken fulgte opp med 1-1 mot Georgia og er med videre, for Vidarsson holdt det ikke med en overkjøring av Liechtenstein.

-Nå går vi direkte igang med å finne erstatteren i forhold til lagets forberedelser til neste kamp i sommer, sier forbundsleder Vanda Sigurgeirsdottir.

I juni venter de neste kampene mot Slovakia og Portugal. Det blir altså uten Vidarsson.

LES: Overbevist tredjedivisjons-spiller selges for 800 millioner