Marcus Thuram straffes for å ha spyttet mot Stefan Posch med en månedslønn, som angivelig tilsvarer drøyt 1,5 millioner kroner. -Mönchengladbach-spiller Marcus Thuram har vært i hardt vær siden han sendte spytt i ansiktet til Stefan Posch i et opphetet øyeblikk i lørdagens kamp mot Hoffenheim.

Gladbachs trener har allerede beklaget episoden, det samme gjør klubbens sportsdirektør, som sier Thuram vil bli bøtelagt en månedslønn.

Les: Kristoffer Ajer fikk belønningen for å bli igjen hos Celtic

  • «Jeg har hatt en lang samtale med Marcus i morges, hvor han igjen beklaget meg og klubben for oppførselen», sier Max Eberl til Gladbachs nettsted på søndag og fortsetter:
  • «Vi har kjent Marcus i snart to år nå, vi kjenner miljøet og foreldrene hans, og ingenting av det stemmer overens med det som skjedde forleden.
  • Marcus er knust og han har forsikret meg om at han ikke spyttet på Stefan Posch med vilje. Han fortalte at Stefan Posch midt i en diskusjon forbannet på fransk flere ganger hvorfor han ufrivillig spyttet på grunn av de mange ordene og fordi han var i ferd med å løpe.
  • Han vet godt at det ikke endrer noe at bildene snakker for seg selv og at det røde kortet var helt greit. Jeg tror det han sier fordi jeg kjenner ham som en reflekterende person med upåklagelig oppførsel. Det gjorde han, men ikke med vilje.
  • Som klubb vil vi straffe ham for hans handling med en bot på en måneds lønn som vil komme en sosial sak til gode. Han har akseptert det og har frivillig tilbudt seg å involvere seg i en sosial sak utover det. Marcus har allerede beklaget Stefan Posch, Hoffenheim, lagkameratene, trenerne og Gladbach-fansen, og jeg vil gjerne gjøre det igjen på vegne av Borussia Mönchengladbach.
  • Marcus gjorde en enorm feil, som han blir straffet for, men han er fortsatt den samme personen, og vi vil støtte ham», sier Max Eberl.

Påstått tjener Marcus Thuram 150.000 euro i måneden, noe som tilsvarer godt over 1,5 millioner kroner.