Ikke alltid så lett å holde énmeters-grensen når Zlatan er på banen..(foto: zlatan, twitter)

De amerikanske eierne av AC Milan ble svært overrasket over AC Milan-fans og spillere etter at klubblegende Paolo Maldini takket for seg med klar henvising til hvor lite fornøyd han over over tingenes tilstand.

Mer i tråd med forventiningene Zlatan Ibrahimovic som har fått spille lite i det siste på grunn av skader legger opp. Etter sesongavslutningen mot Hellas Verona søndag avslørte Zlatan Ibrahimovic at han avslutter sin spillerkarriere, 41 år gammel. Den store stjernen ble vinket av på San Siro-innbanen og i en kryptisk takketale til Milan-supporterne antydet han en fremtidig rolle i klubben.

Les: Jude Bellingham! Første Galácticos siden Eden Hazard

«Jeg sier farvel til fotballen. Men ikke til deg, sa Ibrahimovic i sin tale.

De siste dagene har sportsdirektør Paolo Maldini og hans høyre hånd, Ricky Massara, blitt tvunget til å forlate klubben.

Maldini var uenig med eier Gerry Cardinale om klubbens fremtidsvisjoner.

Calciomercato-journalisten Daniele Longo, som følger Milan tett, melder at Milan nå ønsker å hente Zlatan Ibrahimovic som ny klubbsjef. Etter det opplyste er tanken at 41-åringen skal operere i en nyopprettet rolle, og fungere som bindeledd mellom ledelsen og den spillende troppen.

Eier Gerry Cardinale mener Milans «nye» organisasjon foreløpig mangler en nøkkelfigur i form av en klubbsjef, hevder Calciomercato. Øynene burde da vært forventet rettet mot Ibrahimovic – som beskrives som en «sterk kandidat» – takket være hans karisma, vinnermentalitet og gode kjennskap til klubben.

Les: Geniale Beckham signerer Messi med hjelp av venner, en unik MLS kontrakt og sponsorer

Milan forventes å presentere et formelt forslag til svensken i løpet av de neste dagene. Hvordan Ibrahimovic selv stiller seg til en mulig klubblederrolle? Rapporter tyder på at det er liten sjanse for at han hopper på et oppdrag snart, siden han ønsker å ta seg god tid før han bestemmer seg for sitt neste karrieretrekk.

Noe 41-åringen også fortalte om seg selv på pressekonferansen han holdt etter at han hadde annonsert at han legger skoene på hylla.

– Å være trener eller klubbdirektør betyr mye ansvar. Når du er en spiller, kan du være deg selv. Men du er mer begrenset som trener. Jeg kan ikke kjøre en Ferrari for å jobbe som trener. Eller … kanskje «Ibra» kan gjøre det. La oss endre disse reglene! sa Ibrahimovic.

– Går jeg inn i en ny rolle, må jeg starte fra bunnen av, ta steg fra bunnen av. Det betyr ikke at jeg skal bli en topptrener.

Han la til:

– Akkurat nå vil jeg bare ta litt tid og nyte det jeg har fått til. Det er ikke riktig for meg å forhaste meg med en avgjørelse. Det er for mange følelser akkurat nå. Jeg vil ta meg fri i sommer, reflektere så får vi se.

Totalt spilte Zlatan Ibrahimovic 163 kamper i Milan-trøya. Han representerte klubben mellom 2010 og 2012 før han kom tilbake for en ny periode i januar 2020.