Bilde Shutterstock

Som idrettsutøver er du mer utsatt for skader enn folk som ikke trener. Muskel- og leddsmerter er blant de vanligste idrettsskadene blant fotballspillere. Heldigvis finnes det kompetente behandlere som kan hjelpe deg med dine plager før de blir et stort problem.

Å få tidlig behandlig kan være avgjørende for helsen din. Hos Klinikkforalle kan du få hjelp av profesjonelle terapeuter som kan veilede deg gjennom hele behandlingsprosessen.

Fysioterapi

Smerter i kroppen kan forverre livskvaliteten din betraktelig. Har du skjelett- eller muskelplagger bør du oppsøke hjelp av en fysioterapeut. Fysioterapi bygger på undersøkende og behandlende arbeid, med vekt på bevegelse. Ved å gjøre visse treningsbevegelser kan du styrke muskulaturen din, og gjenopprette bevegeligheten.

Kunnskapsformidling er også svært viktig for å oppmuntre til pasientdeltagelse. Dette kombineres med veiledning og fysisk trening og en rekke andre behandlingsmodaliteter.

Behandlingen

En fysioterapeut vil undersøke deg og legge opp et øvelsesprogram du kan gjøre hjemmefra. Øvelsene skal også virke forebyggende for fremtidige plager. Ved å gjøre de anbefalte øvelsene, opprettholdes den optimale kroppslige funksjonen. Fysioterapeuten vil dessuten ta ansvar for å følge opp din progresjon.

Dersom du ikke kommer i mål, er god dialog viktig mellom deg og din fysioterapeut. Det kan da vurderes andre tilnærminger til behandlingsform, som for eksempel manuelle teknikker, massaje, og eventuelt bruk av elektrisk nervestimulering og sjokkbølgebehandling.

Andre symptomer

Har du skadet deg under fotballspilling og også har andre symptomer som svimmelhet, nummenhet, hodepine eller migrene bør du oppsøke hjelp så fort som mulig. Av og til kan du få slag eller spark mot hodet under trening, som kan føre til disse symptomene. Det anbefales da at du blir sjekket opp for alle dine skader. Dette er for å være på den sikre siden.

Få mest ut av kroppen din

Å spise riktig er også svært viktig når du trener, spiller fotball eller er i fysisk aktivitet. Mange fotballspillere nyter godt av en sunn diett. Et team med ernæringsfysiologer vil kunne hjelpe deg med dine spisevaner. Å trene regelmessig, samt spise sunt, vil øke livskvaliteten din og øke ditt energinivå slik at du kan prestere bedre.