Blir ikke noe mer engelsk enn Sean Dyche. (foto: everton, twitter)

Everton har fått ytterligere poengfradrag for brudd på Premier Leagues regler for lønnsomhet og bærekraft (PSR). Everton ble rammet med en straff på 10 poeng i november for et PSR-brudd knyttet til treårsperioden som avsluttes i sesongen 2021-22.

Dette ble senere redusert til seks i februar etter en delvis vellykket anke. The Athletic melder at Merseyside-klubben har nå blitt rammet med ytterligere to poengtrekk.

Les: Sparker den siste treneren som maktet å vinne mot geniet Xabi Alonso

I januar henviste Premier League Everton til en uavhengig kommisjon. Den siste straffen gjelder den treårige regnskapsperioden som avsluttes i sesongen 2022-23.

Fradraget gjør at Sean Dyches side faller ned en plass på Premier League-tabellen til 16. plass, to poeng over nedrykkssonen med syv kamper igjen av sesongen. Hvis Everton bestemmer seg for å anke avgjørelsen, må de informere Premier League om at de har til hensikt å gjøre det innen de neste syv dagene.

Premier League kan også anke kommisjonens avgjørelse, hvis den mener at Evertons straff bør være strengere. I slutten av mars rapporterte Everton et tap på 89,1 millioner pund for sesongen 2022-23, nesten dobbelt så mye som året før.

Tapet falt innenfor perioden gransket av den uavhengige kommisjonen. Klubbens gjeld har steget til 330,6 millioner pund etter seks sesonger på rad med tapsrapportering. (Nesten 4,6 milliarder)

Everton har hevdet at økende gjeld delvis skyldes «betydelig investering» i deres nye Bramley-Moore Dock stadion, som skal åpne i 2025. Etter Evertons første siktelse, brakte Premier League inn nye regler som betyr at PSR-sanksjoner må håndheves i samme sesong som siktelsen tas ut.

Etter å ha blitt henvist til en kommisjon for andre gang, ga Everton ut en uttalelse som lyder: «Premier League har ikke retningslinjer som forhindrer at en klubb blir sanksjonert for påståtte brudd i økonomiske perioder som allerede har vært gjenstand for straff, i motsetning til andre styrende organer , inkludert EFL.

«Som et resultat – og på grunn av Premier Leagues nye forpliktelse til å håndtere slike saker «i sesongen» – er klubben i en posisjon der den ikke har hatt noe annet valg enn å sende inn en PSR-beregning som fortsatt kan endres, i påvente av utfallet av anken.»

LES: Erling Braut Haaland sin gigantiske utkjøpsklausul er avslørt! og Real Madrid er fortsatt interessert

Det siste fradraget kommer en måned etter at Nottingham Forest ble idømt en firepoengsstraff for et PSR-brudd knyttet til treårsperioden som avsluttes i sesongen 2022-23. Forest anker denne straffen.