Har vel ikke gått helt som planlagt.

Favorittøvelsen til fotballeksperter og media er å se hvordan det går – og så komme med analysen av hvorfor noe gikk galt eller endte med suksess. Likevel, når ESPN stiller seg spørsmålet om United gjorde en gedigen tabbe med å velge bort den arbeidsledige Serie A-mester Antonio Conte, er det av interesse.

Ifølge ESPNs kilder valgte United bevisst å ikke gi Antonio Conte tilbud om jobben. Hovedargumentet mot å hente inn italieneren var at han ble oppfattet for hissig og demanding of his players. Oppfatningen på styrerommet på Old Trafford var at United-troppen ikke ville ta vel imot Contes særegne måte å lede på, med helt klare instruksjoner til hver enkelt spiller og en flom av informasjon. Det laget trengte var en coach som ville behandle dem som høykvalitets spillere.

Legende+: Noen som husker den legendariske Manchester United-kampen med Ronaldo og Solskjær i 2007?

Hmm.

Det landet på den mer beherskede Ralf Rangnick som vikar.

Rangnick står før påske med færre en halvparten seire av sine 17 Premier League-kamper som United-vikar, det grelleste tapet var forrige ukes mot et Everton i oppløsning.

Your welcome, Frank.

Og «krevende og hissige» Antonio Conte?

Italienerens krevende lederstil har fått Tottenham-spillere som har underprestert til å få ut mer av potensialet. 13 seire på 21 Premier League-kamper – med bare tre tap.

Les på Engelske klubber: Bild: Emre Can og to andre Dortmund-spillere skal selges

Der Rangnick ikke pushet på for forsterkninger i januar, med et klart behov for en spiss og midtbanespiller (Donny van de Beek og Martial på utleie), overtalte Conte ifølge ESPN sitt styre til å dumpe Dele Alli, Tanguy Ndombele, Bryan Gil og Lo Celso, for så å hente inn Rodrigo Bentancur og Dejan Kulusevski. På de tre månedene har de to Juventus-spillerne bidratt med mer enn de fire overnevnte i løpet av første halvdel av sesongen.

Contes personlighet har vist seg å fyre opp Tottenham-spillerne til prestasjoner, og kjemper nå om 4. eller 5.plassen i Premier League, mens Rangnick har ledet United til det som ser ut til å bli en kamp om Conference League-kvalikplassen.

Les: Tuchel sender en solid advarsel til Chelsea

Stage dive! (foto: spurs, twitter)

ESPN lurer fælt på om Uniteds situasjon hadde vært en helt annen hvis de hadde gått for krevende Conte. Det får vi aldri vite, men det er lov å leke med tanken på hva som hadde skjedd hvis italieneren hadde tatt tak i United-spillerne «The Conte Way».