Mens vi venter på manager. (foto: everton, twitter)

4-1 tapet mot Watford felte Ole Gunnar Solskjær hos Manchester United, Rafael Benitez møtte sin managerskjebne hos Everton etter 2-1 tapet mot Norwich. På søndag kom bekreftelsen på at spanjolen ikke var rett mann på Goodison Park. Minutter senere svirret ryktene om erstatteren. Ifølge ESPN går dette én vei.

Spill på Premier League her

Everton har halvveis inn i januarmåned 19 poeng på 19 Premier League kamper. Tjueseks poeng bak Jürgen Klopp og byrival Liverpool ble i overkant ydmykende for supporterne. For Rafael Benitez vil perioden på Goodison Park med et poenggjennomsnitt på 1,14 på 22 kamper ikke bringe frem mange god minner.

The Telegraph var kjapt ute med at Everton-ledelsen hadde vendt blikket mot kaotiske Derby i Championship, der klubbens store sønn, Wayne Rooney står støtt i den perfekte stormen med fratrekk av 21 poeng og overgangsforbud av EFL. Rett før nyttår ledet Rooney Derby til seier mot West Bromwich og Stoke, på lørdag ble det en råsterk 2-0 seier mot Sander Berge og Sheffield United.

Er tiden inne for at Rooney returnerer til Everton som manager? Ifølge ESPNs kilder er det en annen gammel kjenning som er toppkandidat.

Roberto Martinez. Den belgiske landslagstreneren har jevnlig vært linket til Premier League-klubber det siste året, denne gangen gjelder det klubben spanjolen forlot i 2016. Tre år som leder for Everton har gitt klubben rikelig med anledning til å bli kjent med kapasiteten til Martinez. Siden 2016 har landslagstreneren i tillegg levert solide resultatet med Lukaku, de Bruyne og den belgiske landslagsgjengen.

Ifølge ESPNs kilder står Martinez nå som toppkandidat til Everton-jobben. Carlo Ancelotti skapte håp for Everton-supporterne, Benitez brukte to hundre dager på å slukke håpet. Nå skal Everton tilbake til noe de vet kan fungere på kort og lang sikt.

Martinez forlot Everton på 11. plass i Premier League i 2015/16-sesongen, siden den gang har både trener og Everton-troppen vært i kraftig utvikling.

Ifølge ESPN var Martinez tent på en retur til Everton forrige sommer, men klubbeier Farhad Moshiri gikk for den tidligere Liverpool-manageren.

Roberto Martinez har vist med Belgia at han digger attraktiv offensiv fotball, noe Everton-supporterne sårt ønsker seg.

Mot Aston Villa på lørdag er det forventet at assistenttrener Duncan Ferguson tar på seg lederansvaret, Ifølge ESPN kommer prosessen med ansettelsen av permanent manager til å bli pisket gjennom for å bli klar til etter den forestående landslagspausen. Roberto Martinez tilbake på Goodison Park virker som en glimrende løsning.