Runar Espejord reiser på lån til Tromsø IL. Foto: Wikimedia.

Runar Espejord (24) har blitt lånt ut til Tromsø IL ut inneværende sesong.

Det var først den nederlandske fotballmagasinet Voetbal International , som mandag kveld meldte at han leies ut.

Senere ble det bekreftet av Tromsø IL

– Runar blir TIL-spiller ut sesongen. Vi kommer tilbake med mer info i morgen, sa Tom Høgli til iTromsø.no

Det var rundt 10 september at ryktene om en mulig retur til gamleklubben begynte å svirre for media. Nå er det et faktum, at Runar Espejord skal forsøke å skyte Tromsø IL tilbake til Eliteserien.

LES: Sørloth på vei til legesjekk hos Leipzig

Tromsø-spissen kunne ikke delta på den ordinære pressetreffet, ettersom han må i karantene. Men svarte flittig over Zoom.

Runar Espejord kan faktisk bli spilleklar til oppgjøret mot Ull/Kisa.

Hadde flere alternativer, men valgte TIL

– Det var både innland og utlandet. Men jeg er født og oppvokst i Tromsø og TIL, så det sitter langt inne å ikke skulle gå for TIL for denne gang.

Allerede mandag gikk nyhetene om at han muligens var på vei tilbake til ett lån hos Tromsø. Espejord kun har fått 119 minutter fordelt på 8 kamper, uten scoringer for Heerenveen, i et proffopphold som hittil i stor grad er spolert av skader og koronaavbrekk.

– Det er fantastisk å være tilbake i Tromsø. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er glad i både Tromsø og TIL, og det er godt å være hjemme, særlig med tilstanden som har vært i verden det siste året nesten, sier, Espejord til pressen.

Skiftet trener og hentet spiss

Etter at Heerenveen skiftet trener ble det minimalt med spilletid for 24-åringen i klubben og et utlån var eneste alternativet for 24-åringen. Spesielt etter at klubben valgte å hente inn en ny spiss, ble veien enda lengre for spissen. Som også ble gjort til klubbkaptein.

Går ned i Lønn


Ifølge avisen velger han altså å gå ned i lønn for et lån til OBOS-klubben. Det vil koste ham dyrt, om vi skal tro lokalavisen oppe i Tromsø. Spissen vil ikke være spilleklar til kampen mot Grorud, ettersom han må i en ti dagers karantene.