Vi bare måtte ha med et siste bilde av Haaland i den gule drakta.

Borussia Dortmunds sportsdirektør, Sebastian Kehl, er en slagen mann. Erling Haaland har i lengre tid vært tapt, men det blir ekstra smertefullt når klubbens største angrepsressurs begynner å pakke seg ut av byen. For oss har Haaland nå tatt det beste valget når han først har koffertene klare.

Nylig avdøde Haaland-agent Mino Raiola visste hva han gjorde da han forhandlet inn en moderat (alt er relativt i fotballens verden) utkjøpsklausul på klienten sin.

Les: Velger assistentrolle i PSV Eindhoven fremfor Manchester United

– Vi måtte gi ham en utkjøpsklausul, ellers ville han dratt til Manchester United, sa Watzke til Ruhr Nachrichten.

Ifølge The Athletic er Haaland nå noen timer eller dager fra den definitive exiten fra klubben han har levert 85 scoringer og 23 assists på 88 kamper til.

The Athletic hevder Erling Haaland og Manchester City nå er enige og klare for å ta frem signaturpennen.

Vi gleder oss stort til 21-åringen endelig har tatt avgjørelsen – ikke å forlate Dortmund – men å velge neste skritt. Det siste året med sirkus Raiola (RIP) har vært langdrygt, der de største klubbene i verden er spilt opp mot hverandre. Vi mener prosessen med å hause opp klienten har skapt en unødvendig stor fallhøyde for Haaland.

Da skadene den siste sesongen kom på løpende bånd, begynte noen om å stille spørsmål om vi ser en ny Ousmane Dembélé. Dortmunds supertalent som ble hevet til topps i 2017, før det nådeløse svalestupet kom på Camp Nou med skader, problemer med et oppblåst ego, form og prestasjoner.

Legende+: Dani Alves skjønte fra første kamp med Messi – han var kommet til fotballens himmelrike

Alt ligger til rette for at «vår mann» med noen hundre millioner i årslønn kan gå i samme felle. Etter at verdens største klubber åpent gikk ut og hyllet Haaland som en av de aller største talentene, har to, tre kamper uten scoring hos Dortmund fått media og «eksperter» rundt i Europa til å skrike om KRISE for Haaland.

Vi er derfor takknemlige for at 21-åringen ender hos Manchester City. Hos Manchester United kunne Haaland ha blitt «spist levende», som Jadon Sancho hvis scoringene uteble, hos Chelsea kunne vi fått en Lukaku-tilstand, der fravær av scoringer på nivå med det som ble produsert hos Inter Milan sørger for bortfall av spilletid, som igjen forsterker formsvikten.

Hos PSG hadde Haaland blitt hengt ut ved minste motstand i Champions League. Når supporterne presterer å pipe ut en av historiens beste angrepsspillere, Lionel Messi, i kampen etter Champions League-exiten, da forteller det alt om forventningene i Paris.

Les: Verdens første FLYTENDE by!

Hos Real Madrid kunne det blitt interessant, det samme hos Barcelona, men hos Manchester City står Pep Guardiola som en forsikring for Haalands utvikling. Guardiola er manageren som behandler 21-åringen Phil Foden som en ung, talentfull spiller som skal få tid til å utvikle seg.

Det er akkurat dette Haaland trenger. Her skal jaget etter Ballon D’Or status settes på vent, her skal det fokuseres på arbeidsoppgavene og den riktige utviklingen. Guardiola har vist det med Foden, han viser det med Jack Grealish. Den tidligere Villa-kapteinens prislapp på milliarden har ikke gitt 26-åringen noe VIP-kort på kamparenaen.

Hos City kommer Erling Haaland tll et miljø Pep Guardiola har brukt år på å bygge opp, der lagmaskinen er viktigere enn den enkelte spillers ego. Du trenger ikke digge City for å mene at Haaland har valgt riktig dør for de neste årene med utvikling.

Les: Blir definitivt ny runde på venterommet for et av Tysklands største keepertalenter

Vi gratulerer alle parter.

OPPDATERT: Bekreftelsen kom på tirsdag.