Maestro. (foto: city, twitter)

Vi har sagt det før, og sier det igjen: 22-åringen Haaland har kommet til rett manager. Pep Guardiola krever alt av spillerne sine, men ikke mer enn det som er realistisk på et gitt tidspunkt. De siste sesongene har Phil Foden gradvis fått mer og mer spilletid og ansvar, men den unge spilleren har hele tiden blitt » holdt litt tilbake» av Guardiola. Det skal ta tid for å oppnå det optimale sluttresultatet i verdens tøffeste liga.

Når vi hører Guardiola uttale seg om 22-åringen (vi minner fortsatt på alderen) Haalands første skikkelige kamp i Community Shield mot Liverpool på lørdag, da retter City-manageren fokuset på det journalister overser.

LES: Etter en sesong i en mørk fotballtunnel er Mikkel Damsgaard på vei til Premier League

The Guardian tok frem kraftuttrykkene for å beskrive det de mente var en katastofalt dårlig debut på balløya.

«For Haaland ble det en debut ikke bare til å glemme, men til å rive i filler, brenne og grave ned i hagen. Har en spiller noen gang under Pep Guardiola fått spille en hel kamp og bare hatt sju pasninger totalt?»

Så til Guardiolas versjon av Haaland-debuten.

-Han hadde muligheter, to eller tre i første omgang og én til slutt. Han var der hele tiden. Han kjempet en hel del og hadde bevegelsene, begynner Guardiola til klubbens hjemmeside.

F7: Floyd Mayweather har akkurat kjøpt enda en Rolls-Royce Cullinan

-Det er bra for ham å stifte bekjentskap med den nye ligaen. Han var der. I dag scoret han ikke – en annen dag vil han score, kommer det fra Guardiola.

LES: Chelsea betaler for å bli kvitt keeper Kepa Arrizabalaga

Vi har tidligere sagt Erling Haaland fra første spark vil bli vurdert utfra geni/flopp-perspektivet. Manageren blir en utrolig viktig vokter av Haalands utviklingsløp de kommende årene, så det fine for Haaland er at ingen kødder med Guardiola. Han leder showet hos City og står fjellstøtt som en av verdens desidert beste managere.