Ole Gunnar Solskjær og Erik ten Hag

Ajax manager Erik ten Hag som snart å finne på Old Trafford har stor respekt for Ole Gunnar Solskjær og den jobben han gjorde for spillerne på Manchester United.

Den nederlandske storklubber er en av verdens beste klekkerier for fotballstjerner. De har et akademi som produserer spillere på høyt nivå og de er eksperter i å kjøpe nesten ferdige talenter og i løpet av en sesong eller to selge dyrt. I kjernen av dette en holdning hvor spillere på individuelt nivå skal dyrkes frem og finne sin egen identitet.

Les: Paulo Dybala er i ferd med å velge akkurat det Juventus frykter mest

Peker på Ole Gunnar Solskjær sin lojalitet til spillerne som essensielt for suksess.

Ved flere anledninger når Ole Gunnar Solskjær i sin periode som manager for Manchester United forsvarte en spiller som presterte benyttet Erik ten Hag dette som et eksempel til etterfølgelse. Ten Hag sa i fjor til Football Oranje at en spiller må føle deres manager forsvarer dem uansett. Kritikk og diskusjon om forbedringer skal foregå en til en med dem det gjelder.

I dårlige perioder haglet kritikken mot Solskjær om at han var for snill, ten Hag som på mange måter ligner på den norske manageren er overbevist om at det er vanskeligere å være snill enn hard og kald når det røyner på.

Erik ten Hag kan vise seg å være et godt valg for Manchester United, han har tilstrekkelig tøffet til å forsvare sine spillere.

Legende+ 4 spillere har gjort det utrolige i Champions League med back-to-back hattrick

Erik ten Hag er 99% sikkert Manchester United manager etter sesongen, trolig annonseres det etter finalen i den nederlandske cupen 17 april hvor Ajax møter PSV. – Det blir ledig en managerjobb i en klubb som er ute etter Ole Gunnar Solskjær sine kvaliteter. Ajax har bare hatt nederlandske managere siden danske Morten Olsen forlot klubben i 1998, kanskje på tide de satser på en norsk manager for første gang i deres historie.