Erik ten Hag og Zinedine Zidane begge uten hår, men likevel svært forskjellige

Manchester United-manager Erik ten Hag kan angivelig trekke seg fra sin stilling på Old Trafford på én betingelse denne sommeren. 54-åringen har vært vitne til at ting har gått dårligere siden en vellykket debutkampanje i 2022-23, hvor de vant EFL Cup og endte på tredjeplass i Premier League-tabellen bak Manchester City og Arsenal.

De røde djevlene kan fortsatt avslutte den nåværende kampanjen med noe ære i behold, ettersom de vil møte Coventry City i søndagens FA-cupsemifinale for sjansen til å møte Manchester City i en gjentakelse av fjorårets finale.

Les: Rio Ferdinand mener Manchester City mål er bedre enn Martin Ødegaard

Men Ten Hags menn er så godt som garantert å avslutte utenfor Premier Leagues topp fire denne sesongen, og okkuperer for øyeblikket syvendeplassen på tabellen med en 13-poengs avstand opp til Aston Villa – som har spilt en kamp mer.

Manchester United har tapt hele 12 ganger i Premier League denne sesongen – og deres kortvarige Champions League-retur endte også i en siste plassering i gruppespillet.

Ten Hag er desperat etter forsikringer fra INEOS
Ten Hags kontrakt ved Theatre of Dreams løper til slutten av neste sesong, og til tross for Manchester Uniteds nær historiske dårlige sesong er han ikke å være i noen umiddelbar fare for å bli sparket. Han har imidlertid ikke fått offentlig støtte fra Sir Jim Ratcliffe, hvis INEOS-gruppe visstnok har utviklet en exit-strategi hvis de føler behov for å gi ham støvelen.

Ifølge The Mirror kan Ten Hag – som tidligere denne måneden hevdet at han ikke var i tvil om fremtiden sin i Manchester United – gå så langt som å trekke seg hvis han ikke er trygg på at Ratcliffe tror på ham.

Selv om det ikke har vært noen samtaler om en ny avtale utover 2025, kan Manchester United utløse en 12-måneders forlengelse, men han ville visstnok fortsatt gå ut hvis han ikke får noen forsikringer fra styret.

Skulle den tidligere Ajax-sjefen virkelig levere inn varselet sitt i sommer, har en sensasjonell retur til Amsterdam blitt foreslått, ettersom de nederlandske gigantene vil skilles fra nåværende managervikar John van ‘t Schip denne sommeren.

En av utfordrerne til å ta over roret på Old Trafford er en manager som har vært uten jobb i nesten tre år, Zinedine Zidane, som har ventet på at Frankrike-jobben skulle bli ledig siden han forlot Real Madrid for andre gang i 2021.

Didier Deschamps vil imidlertid forbli ansvarlig for Les Bleus frem til verdensmesterskapet i 2026, så Zidane vurderer tilsynelatende å gå tilbake til klubbledelsen og foretrekker å ta Man United-jobben fremfor Bayern München, som sies å ha vært i kontakt med ham.

Bayerns avtroppende sjef, Thomas Tuchel, har blitt tippet til å ta tømmene på Old Trafford også, det samme har Englands Gareth Southgate, Brighton & Hove Albions Roberto De Zerbi og Ipswich Towns Kieran McKenna.

Bolognas hovedtrener Thiago Motta var angivelig også under vurdering, men 41-åringen skal i stedet ha blitt muntlig enig om en prinsippavtale med den italienske giganten Juventus.

LES: Xabi Alonso og Julian Nagelsmann er ute, Zinedine Zidane vil noe annet og Ralf Rangnick er «last man standig»